Επικαιροτητα

Δ.Σ. Τρίπολης: "Πολύκροτο" τέλος και τυπικά για την ΚΕΔΗΤ

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Το αποτέλεσμα της οικονομικής εκκαθάρισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τρίπολης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Με την τοποθέτηση του ορκωτού λογιστή, κ. Μακρή, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της σχετικής διαδικασίας, ξεκίνησε η διαδικασία έγκρισης της εκκαθάρισης της Κ.Ε.ΔΗ.Τ, στη συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου 2022 για το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.  

Η ΚΕΔΗΤ, μεταξύ άλλων, οφείλει στον ΕΦΚΑ 963.000,00 ευρώ, στην ΑΑΔΕ περίπου 100.000 και σε προμηθευτές περίπου 10.000. Παράλληλα, η επιχείρηση έει και οφειλές απέναντι σε πρώην εργαζομένους της. 

Όσον αφορά την "υπεξαίρεση", αυτή προσδιορίστηκε σε 85.000,00 ευρώ, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. 

Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής

Ο Δήμαρχος, Κώστας Τζιούμης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως ολοκληρώνεται μια διαδικασία που ταλαιπώρησε το Δήμο Τρίπολης επί μακρόν, ενώ αναφέρθηκε και στην- καθυστερημένη, όπως την χαρακτήρισε- απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την εισήγηση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που έθεσε τέλος στην ύπαρξη της Κ.Ε.ΔΗΤ. και μετέφερε δομές κι εργαζόμενους στον ίδιο το Δήμο. 

Επιπρόσθετα, ο κ. Τζιούμης τόνισε πως ο Δήμος θ' αναλάβει όλα τα χρέη της επιχείρησης, χωρίς να διαταραχθεί η βιωσιμότητά του. 

"Είμαι σίγουρος, πως δεν θα μας απασχολήσουν πάλι αυτά τα θέματα", δήλωσε, επίσης, ο κ. Τζιούμης, ενώ είπε πως θα εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο ο Δήμος θα διεκδικήσει τα χρήματα της υπεξαίρεσης.

Ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως χάθηκαν 2,5 χρόνια, πριν "ακουμπήσει" η Δημοτική Αρχή το πρόβλημα, ενώ υποστήριξε πως επί της δικής του θητείας δεν υπήρξε υπάλληλος που καθυστέρησε να πληρωθεί, παρότι το "περιβάλλον" ήταν δυσμενές, τόσο όσον αφορά τα χρέη της επιχείρησης όσο και λόγω της νομικής φύσεως των συμβάσεων με τους εργαζόμενους. Τέλος, δήλωσε πως θα ψηφίσει "παρών". 

Ο κ. Τζιούμης δήλωσε πως η όποια καθυστέρηση οφείλεται, ακριβώς, στην παράταξη του κ. Σμυρνιώτη, η οποία οδήγησε το Συμβούλιο στην δίχρονη καθυστέρηση- καθώς, η παράταξη του κ. Τζιούμη δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία εντός του σώματος. 

Ο κ. Τσιαμούλος αμφισβήτησε τα λεγόμενα του κ. Τζιούμη, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως ο τελευταίος είναι "ευθυνόφοβος" και σ΄αυτό οφείλεται η δίχρονη καθυστέρηση που θα κοστίσει περισσότερα χρήματα στους δημότες. Μάλιστα, ο κ. Τσιαμούλος υποστήριξε πως ο Δήμος Τρίπολης ζητάει πίσω χρήματα από εργαζομένους σε Κ.Δ.Α.Π., ασκώντας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσιαμούλο, "πίεση".

Η τοποθέτηση του κ. Τσιαμούλου προκάλεσε έντονη αντίδραση τόσο του εκτελεστικού γραμματέα του Συμβουλίου, όσο και του Δημάρχου Τρίπολης, ο οποίος εξήγησε πως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι πληρώνόντουσαν περισσότερο απ' όσο όριζε η σύμβαση που είχαν υπογράψει με την Κ.Ε.ΔΗ.Τ Ωστόσο, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε πως, εφόσον αποφασίσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο, μπορούν τα χρήματα αυτά να "χαριστούν", δηλώνοντας, ταυτόχρονα, πως ο κ. Τσιαμούλος καταφεύγει σε "λαϊκισμό".

Μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης, το Συμβούλιο ενέκρινε την εκκαθάριση της επιχείρησης και την απαλλαγή των ελεγκτών της. 

 Παρακάτω, η αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Τζιούμη και Σμυρνιώτη

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.