Επικαιροτητα

Το ΓΕΕΘΑ τίμησε τον Αρκά γλύπτη Νίκο Φλώρο (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ένα από τα πιο γνωστά του έργα, την «Ελληνική Σημαία» από τη σειρά «Ήρωες από Μέταλλο», που δημιουργήθηκε για την Επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, παρουσίασε ο διεθνούς φήμης γλύπτης Νίκος Φλώρος.

Ύστερα από την τελευταία έκθεση στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας επέστρεψε για να εκτεθεί ως κυρίαρχο έκθεμα επί σκηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μετά την πρόσκληση του ΓΕΕΘΑ στην επετειακή εκδήλωση της 21ης Νοεμβρίου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο τέλος της εκδήλωσης του ΓΕΕΘΑ ο αρχηγός - στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κάλεσε επί σκηνής τον Νίκο Φλώρο ώστε να του παραδώσει τιμητική πλακέτα για την προσφορά του δια μέσου της τέχνης του στο ΓΕΕΘΑ. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι αρχηγοί ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ, Στυλιανός Πετράκης και ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο πρέσβης της Αμερικής Γιώργος Τσούνης.

Ο Αρκάς εικαστικός Νίκος Φλώρος, προερχόμενος από μια οικογένεια Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας, εμπνέεται και δημιουργεί τιμητικά, με σεβασμό και συγκίνηση, ένα επετειακό έργο, την τρισδιάστατη ελληνική σημαία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.