Επικαιροτητα

Νίκας: "Δεν έχουμε Λαϊκή Δημοκρατία..ακόμα!"

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου με θέμα τις "υποκλοπές", την ανάπλαση πλατείας στα Φιλιατρά και αιολικό πάρκο στο Μαίναλο- Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση προέκυψε μετά από αίτημα αντιπολιτευομένων συμβούλων, οι οποίοι συγκέντρωσαν τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών. 

Το "timing" δε της συγκεκριμένης συζήτησης, είναι, θα λέγαμε ιδιαίτερα "εύστοχο", καθώς την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, επισκέπτεται την Αρκαδία ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που θεωρείται ως ο κατεξοχήν "ένοχος" για την υπόθεση, όσον αφορά τις σχετικές καταγγελίες της αντιπολίτευσης.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα που αφορούσε τα Φιλιατρά- επίσης, ζήτημα που συζητείται μετά από συγκέντρωση υπογραφών- προτάχθηκε, καθώς παρευρίσκοντο κάτοικοι της περιοχής. Επιπρόσθετα, παρόντες είναι εκπρόσωποι Αρκαδικών φορέων- και όχι μόνο- που αντιδρούν στη δημιουργία αιολικού πάρκου στο όρος Μαίναλο. 

 Oρισμένως, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου- όσον αφορά το θέμα της ανάπλασης πλατείας των Φιλιατρών-, πήρε θέση υπέρ του Δημάρχου της πόλης. Μάλιστα, δήλωσε πως η Ελλάδα δεν έχει..."Λαϊκή Δημοκρατία" (!) ακόμα, προφανώς αναφερόμενος στις αντιδράσεις μέρους της τοπικής κοινωνίας των Φιλιατρών σε σχέση με την μελέτη ανάπλασης που "προωθεί" η Δημοτική Αρχή της Μεσσηνιακής πόλης. Αντίθετα, ο κ. Τατούλης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως πρέπει να γίνεται σεβαστή η άποψη της τοπικής κοινωνίας και ζήτησε ν' αρθεί η υπογραφή σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Φιλιατρών που προβλέπει την υλοποίηση της ποαραπάνω, αμφιλεγόμενης, μελέτης.

Θα πρέπει να σημειώσουμε- πάντα όσον αφορά το θέμα των Φιλιατρών- πως ο κ. Νίκας επικαλέστηκε και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ενώ ο Δήμαρχος Φιλιατρών "επιτέθηκε" σε ορισμένους "αλητήριους", όπως τους αποκάλεσε. Ο χαρακτηρισμός αυτός προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του κ. Γόντικα, όσο και του κ. Κάτσαρη, με τον τελευταίο να δηλώνει πως ο Δήμαρχος "δεν τολμάει" να θέσει το ζήτημα της ανάπλασης ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών. 

Μετά από τη σχετική συζήτηση, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την υιοθέτηση- με ψήφους 20-18- η κοινή πρόταση των παρατάξεων των κ. Τατούλη και Πετράκου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.