Επικαιροτητα

Σύλληψη της Καϊλή- Τι αναφέρουν ξένα ΜΜΕ

Φωτογραφία: αρχείου AP

Oι Βελγικές αρχές ανέφεραν, επίσημα, πως έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου, είναι ανάμεσα στους συληφθέντες. Τη σύλληψή της επιβεβαιώνει και η Βελγική ιστοσελίδα «L’Echo». Πρόκειται για το Μ.Μ.Ε. που είχε κάνει την αποκάλυψη ότι βρέθηκαν τσάντες με μετρητά στην οικία της.

Ειδικότερα, οι αρχές του Βελγίου κάνουν λόγο για συλλήψεις που έγιναν για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιεί ονόματα.Επίσης, αναφέρεται ότι δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, χωρίς επίσης να διευκρινίζεται ποια, ενώ τονίζει ότι την Παρασκευή βρέθηκαν υπό κράτηση έξι άτομα.

Παράλληλα το Politico αναφέρεται στο "πιο εξωφρενικό σκάνδαλο διαφθοράς στις Βρυξέλλες", επισημαίνοντας πως:

"Η Εύα Καϊλή, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ένθερμη υπερασπίστρια της Ντόχα, έπεσε στα χέρια των αρχών, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου. Η υπόθεση επικεντρώνεται επίσης γύρω από μια ΜΚΟ που, μέχρι πρόσφατα, μετρούσε μεταξύ των μελών του διοικητικού της συμβουλίου μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της αριστερής πολιτικής"

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.