Επικαιροτητα

Τρίπολη: Επίσημη δήλωση Λαγού στο Δημοτικό Συμβούλιο

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης- Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

O Αντιδήμαρχος, Γιώργος Λαγός, προέβη σε επίσημη δήλωση, σχετικά με την αντιπαράθεσή του με τον πρώην Αντιδήμαρχο, Σωτήρη Παπαδημητρίου. Ο τελευταίος απέστειλε εξώδικο στον κ. Λαγό, με την οποία τον κάλεσε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, εντός Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Λαγός έκανε την εξής δήλωση:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο συνάδελφος κ. Παπαδημητρίου, αρκετά έμπειρος αυτοδιοικητικός, επέλεξε να αντιπαρατεθεί δια της νομικής οδού, αποστέλλοντάς μου δια του δικηγόρου του εξώδικη πρόσκληση, με την οποία με καλεί να προβώ σε δήλωση μετανοίας ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, για όσα διημείφθησαν στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 6-12-2022. 

Σε απάντηση για όσα με «εγκαλεί» και προς ενημέρωση και ορθή πληροφόρηση του Σώματος, σας κάνω γνωστά τα εξής:

Τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης πρέπει να διαβαστούν στο σύνολό τους και όχι με τις κοπές και συρραφές που αναφέρονται στην εξώδικο του συναδέλφου, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να κατασκευάσει αδίκημα δυσφήμησης, με δράστη εμένα.  

Ο κ. Παπαδημητρίου «ήρξατο χειρών αδίκων» όταν, λαμβάνοντας το λόγο μετά από αντιπαράθεση που είχα με τον κ. Παράσχο, μου επιτέθηκε με προφανή εκνευρισμό και χωρίς προφανή λόγο (τα πρακτικά δεν μπορούν να αποτυπώσουν την υστερική ένταση της φωνής του) κατηγορώντας εμένα και την παράταξή μας, χωρίς αιτιολογία και επιχειρήματα, ως αποτυχημένους, μωρούς και διακατεχόμενους από μανία προβολής. 

Η πολιτική μου απάντηση στην άδικη επίθεση που δέχθηκα, ήταν στη λογική ότι αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο και έχουν κάνει διοίκηση, θα πρέπει να αναλογίζονται τα πεπραγμένα τους.

Το γεγονός ότι ο κ. συνάδερφος πήγαινε σε κέντρα διασκέδασης – μπαρ με το αυτοκίνητο της υπηρεσίας, είναι κοινώς γνωστό και μπορεί να αποδειχτεί. Το γεγονός επίσης ότι οδηγούσε οχήματα (μηχανήματα έργου) του Δήμου, χωρίς να κατέχει τις απαιτούμενες άδειες, είναι επίσης εύκολα αποδείξιμο. Αυτό που ίσως περισσότερο τον «καίει», δηλαδή τα «μπιτόνια πετρέλαια» που αναφέρθηκαν, αφορά μία παράτυπη πρακτική του παρελθόντος, στην οποία ο ίδιος, ως αιρετός αντιδήμαρχος, δεν θα έπρεπε να συμμετέχει κάνοντας «κουβάλημα». Αυτό ακριβώς του επεσήμανα δια της φράσεως αυτής και μάλιστα, διευκρινίζοντας του ανέφερα ότι δεν είπα «τι τα έκανες». Αυτό μπορεί να διακριβωθεί από την ανάγνωση των πρακτικών της συνεδρίασης.  

Και αφού μου επιτέθηκε με τις ανοίκειες και προσβλητικές φράσεις «νούμερο … είσαι ένα μπουρδέλο και μισό, αι στο διάβολο» του απεύθυνα, με δίκαιη αγανάκτηση, το χαρακτηρισμό του πολιτικού απατεώνα. 

Αυτά για το νομικό μέρος, για το οποίο εγκαλούμαι από το συνάδελφο με το εξώδικό του, στην ουσία και την απόδειξη του οποίου θα επανέλθω όταν και εφόσον /κληθώ / προκληθώ, στη Δικαιοσύνη. Γιατί υπάρχει και το πολιτικό σκέλος της επίθεσης του συναδέλφου που είναι και το ποιο σημαντικό.

Ως μεγαλύτερος στην ηλικία θα συμβούλευα τον κ. Παπαδημητρίου να βρει το πολιτικό του στίγμα στην αυτοδιοίκηση με άλλους τρόπους και όχι με απειλές διώξεων και απόσπασης δηλώσεων μετανοίας. Να αντιληφθεί ότι αυτοί που τον έχουν μαζέψει στην πολιτική τους στέγη τον χρησιμοποιούν προς ίδιον όφελος για να κάνουν τη δουλειά τους. Ότι οι όψιμοι αυτοί «φίλοι» του που «σκίζουν τα ρούχα τους» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μου επιτέθηκαν με ανάρτησή τους ότι, δήθεν, αποπειράθηκα να χτυπήσω συνάδερφο με σωματική ιδιαιτερότητα, προβάλλοντας αυτήν ακριβώς την ιδιαιτερότητα, δεν του προσφέρουν καθόλου καλές υπηρεσίες, αφού αδικούν τον ίδιο που ποτέ δεν έχει χρησιμοποιήσει την εν λόγω ιδιαιτερότητα για πρόκληση συμπάθειας και πολιτικής προβολής. 

Γιατί στο τέλος, αγαπητέ συνάδερφε κ. Παπαδημητρίου, όταν όλοι μας κάποια στιγμή αποσυρθούμε από αυτό που αγαπάμε και κάνουμε, η προσωπική μας αξιοπρέπεια θα είναι το μέτρο της επιτυχημένης, ή μη,  πορείας μας. 

Ο κ. Παπαδημητρίου περιορίστηκε να δηλώσει πως τα πρακτικά έχουν δημοσιοποιηθεί και ο καθένας μπορεί να κρίνει. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, ανέφερε πως είναι σαφές από τα ρπακτικά πως δεν υπήρξε "απόπειρα χειροδικίας" και εγκάλεσε τον κ. Σμυρνιώτη, ζητώντας του να δηλώσει πως είχε "κακή πληροφόρηση". Ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε πως υπήρχαν παρόντες, αυτόπτες μάρτυρες, προσθέτοντας πως ελπίζει να μην φθάσει η υπόθεση στα δικαστήρια. Ο κ. Σμυρνιώτης επέμεινε πως υπήρξε "απόπειρα χειροδικίας", με αποτέλεσμα ο κ. Τζιούμης να πει πως αυτά που λέει ο κ. Σμυρνιώτης δεν προκύπτουν από πουθενά και έθεσε τον κ. Σμυρνιώτη στην κρίση Συμβούλων και πολιτών.

 

  

    

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.