Επικαιροτητα

Περ. Συμβούλιο: Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2023

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Η έλλειψη απαρτίας οδήγησε σε αναβολή της πρώτης, προγραμματισμένης για σήμερα, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου

Εξέλιξη προδιαγεγραμμένη καθώς η πλειοψηφία των αντιπολιτευομένων Συμβούλων θεωρεί οιαδήποτε συζήτηση περί αποφάσεων που έχει λάβει η Οικονομική Επιτροπή, ως "αντισυνταγματική", μετά την πρόσφατη, σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά η δεύτερη συνεδρίαση του οργάνου- στις 18:00- που περιλαμβάνει και θέματα που δεν άπτονται αποφάσεων Επιτροπών. Ωστόσο, υφίσταται "ζήτημα" με το αν θα συνεχιστεί ή όχι η προηγούμενη τακτική συνεδρίαση..

Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει προσπάθεια να διεξαχθεί η ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2023, αύριο, Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022. 

Ως γνωστό, λόγω εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, ειδικώς για σήμερα- 19 Δεκεμβρίου 2022-, το Περιφερειακό Συμβούλιο φιλοξενείται στο δεύτερο όροφο του Πνευματικού Κέντρου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε πως η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι νευραλγικής σημασίας για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, όπως η μισθοδοσία των υπαλλήλων, κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου που ήταν παρόντα να προσέλθουν και αύριο, ενώ, όσον αφορά την απόαφση του ΣτΕ, δήλωσε πως αφενός δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή η τελευταία αυτή, αφετέρου είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να δώσει λύση στο ζήτημα.

"Εμείς δεν μπορούμε ν' αλλάξουμε από μόνοι μας τη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής", κατέληξε ο κ. Νίκας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.