Επικαιροτητα

"H χώρα χρειάζεται προοδευτική Κυβέρνηση με πυρήνα το ΠΑΣΟΚ" (pics,vid)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρη Μάντζου, στην Τρίπολη- Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022

Με αφορμή εκδήλωση του κόμματος στην Τρίπολη, η οποία έχει ως αντικείμενο την ενέργεια, την ακρίβεια αλλά και την ενίσχυση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Δημήτρης Μάντζος, παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικά ΜΜΕ, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Οργάνωσης, κ. Αποστολόπουλο και τον εκπρόσωπο Τύπου της, κ. Χασάπη. Στην εκδήλωση, πέρα από τον κ. Μάντζο, ομιλητής ήταν και ο πρώην Υπουργός, κ. Μανιάτης, ενώ έδωσαν το "παρόν" ο Βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και τα μέλη της Κ.Ε. του κόμματος, κ. Παπαγεωργίου και Γιαννακούρας. 

Πέρα από την παρουσίαση των προτάσεων του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας, σχετικά με την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, τον υπέρογκο πληθωρισμό και την, αναπόφευκτη, υπερχρέωση των νοικοκυριών, ο κ. Μάντζος αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στη χώρα τόσο η περίοδος διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όσο και η σημερινή Κυβέρνηση, κατηγορώντας και τα δυο κόμματα για συμμετοχή σε μια "θεσμική υποκουλτούρα που αναπαράγει ο δικομματισμός". 

Αναφερόμενος δε στην πρόσφατη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2023 στη Βουλή και την ανακοίνωση μέτρων στήριξης από την Κυβέρνηση, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει όσα μέτρα θεωρεί αναγκαία, αλλά "κανένα pass δεν φθάνει, αν δεν συνοδεύεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη φορολογία".

Επιπρόσθετα, ο κ. Μάντζος υποστήριξε πως η χώρα έχει ανάγκη από μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα έχει ως "πυρήνα" το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας τα υπόλοιπα "σενάρια" ως "φανταστικά" κι "εκπορευόμενα" από τα 2 πρώτα σε δύναμη κοινοβουλετικά κόμματα.

Όσον αφορά την ίδια την εκδήλωση, η κύρια έμφαση δόθηκε τόσο στον τομέα της "πολιτικής ηθικής"- λόγω της "πολεμικής" που υφίσταται το κόμμα ελέω "Qatargate"-, όσο και στην λεγόμενη "ενεργειακή Δημοκρατία", μια βασική, σοδιαλδημοκρατική πρόταση για τον σχεδιασμό των Α.Π.Ε. με τέτοιο τρόπο ώστε η προστασία του περιβάλλοντος να συνδυάζεται με την "πράσινη ανάπτυξη" αλλά και τη δίκαιη αναδιανομή των ρεαλιστικά επιτεύξιμων οικονομικών κερδών. Η κριτική απέναντι στη Ν.Δ. αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν δριμεία, με διαφορετική, ωστόσο, αιτιολόγηση, για κάθε ένα από τα 2 κόμματα.

Δείτε ένα σύντομο απόσπασμα της εισαγωγικής δήλωσης του κ. Μάντζου:

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.