Επικαιροτητα

Τρίπολη: Νομότυπη.."παρωδία" στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από YouTube/ vk records

Πως έγινε τελικά η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου- Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Ιωάννης Μαλτέζος- αφού πρώτα, αστειεύτηκε σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση του Συμβουλίου, προφανώς..-, δήλωσε, καταρχάς, πως η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει "κοινοποιηθεί" ακόμα.

Κατόπιν, διάβασε τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως, αφού η συνεδρίαση- μετά την αντίστοιχη πρόσκληση- σγκλήθηκε μέσα σε 24 ώρες, στον ίδιο χώρο και με την ίδια ημερήσια διάταξη, απαιτείται η παρουσία, είτε φυσική είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, του 1/3 των Συμβούλων.

Το παραπάνω πόρισμα, βασίζεται στο γεγονός πως δεν υπάρχει "εξειδικευμένη πρόβλεψη" για τέτοιες περιπτώσεις, στο πλαίσιο των νόμων που διέπουν τη λειτουργία των Περιφερειακών Συμβουλίων.

Καθώς σήμερα οι παριστάμενοι ήταν 22, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, ουσιαστικά, με τα μέλη της παράταξης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Νίκα. Πρόκειται, προφανώς, περί "νομότυπης παρωδίας", καθώς οι δυο κυρίαρχες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννησου δεν έδειξαν καμία διάθεση υπαναχώρησης από τις εκπεφρασμένες θέσεις τους. 

O εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης", κ. Κελλάρης, χαρακτήρισε "παράνομη" τη σύγκληση του Συμβουλίου, εξέφρασε τον "προβληματισμό" του για τη συμπεριφορά και των δυο κυρίαρχων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και αποχώρησε.

Ο κ. Μπουντρούκας δήλωσε πως η εφαρμογή της απλής αναλογικής "δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση", αλλά διαφώνησε με την άποψη πως δεν μπορεί, εν γένει, να λειτουργήσει αυτό το σύστημα. "Δεν τη δοκιμάσαμε στην πράξη, δεν μας ενδιέφεραν οι συγκλήσεις, αυτή είναι η πραγματικότητα", είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουντρούκας. Ωστόσο, αντίθετα με χθες, η παράταξη του τελευταίου, συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση, για λόγους "υπευθυνότητας", όπως αναφέρθηκε, καθώς "η Περιφέρεια πρέπει να λειτουργεί".

Για την..."ιστορία", ν' αναφέρουμε πως ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2023 θα είναι κατά τι μεγαλύτερος απ' αυτόν του 2022, ανερχόμενος στο ποσό των 680.000.000 ευρώ περίπου. Προφανώς και δεν θα παρακολουθήσουμε μια συνεδρίαση "παρωδία", αντίστοιχη με αυτές όπου μοναδική παριστάμενη παράταξη ήταν αυτή του κ. Τατούλη..

Τέλος, θα πρέπει να πούμε πως η προσπάθεια να γίνει το "μαύρο- άσπρο", με κύρια ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης η οποία και σε αυτό το θέμα λειτούργησε κατεξοχήν αντιθεσμικά, έχει οδηγήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε τέτοια απαξίωση που όμοιά της δεν έχουμε δει ποτέ...Το ποιος, τελικά, ευθύνεται περισσότερο από τους επικεφαλής των Περιφερειακών παρατάξεων, θα το κρίνουν οι πολίτες- όσοι έχουν.."απομείνει" ν' ασχολούνται με το "πτώμα" ενός αιρετού οργάνου που σε άλλες Δυτικές χώρες (απ' αυτές που, δήθεν, "θαυμάζουμε" και αντιγράφουμε) είναι βασικός πόλος άσκησης της εξουσίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου..

Σε κάθε περίπτωση, απόψε, η Δημοκρατία- αυτή, έστω, που διαθέτουμε..-, δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα στην Πελοπόννησο..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.