Επικαιροτητα

Εορτή 3 Ιεραρχών: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο

Φωτογραφία: αρχείου ΑΠΕ

Αντίθετα, κλειστά θα μείνουν τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

Αύριο, 30 Ιανουαρίου 2023, εορτή των Τριών Ιεραρχών, δεν θα υπάρξει αργία για τις σχολικές μονάδες. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορονοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695).

Από την άλλη, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών θα είναι κλειστά καθώς γι' αυτά εξακολουθεί να ισχύει κοινή υπουργική απόφαση του 2016, σύμφωνα με την οποία η ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών αποτελεί αργία.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.