Επικαιροτητα

Συνεχίζεται με.."κραδασμούς" το Πε. Συ. Πελοποννήσου

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Ολιγόλεπτη διακοπή προκάλεσε σχετική ένταση που προκλήθηκε μεταξύ του κ. Σκαντζού και μελών της παράταξης "Νέα Πελοπόννησος"- Τι είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για μια σειρά ζητημάτων

Κατ' αρχάς, η συζήτηση εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου πήρε..."δυσάρεστη" τροπή, όταν ο κ. Γόντικας έκανε αναφορές σε πρόσωπα, τα οποία κατά τη γνώμη του, "στοχοποίησαν" με δημόσιες δηλώσεις τους την παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" ως "δεκανίκι" της Περιφερειακής Αρχής.

Η ατμόσφαιρα έγινε πιο "θερμή" όταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Μανώλης Σκαντζός, απαντώντας σ' ερώτηση σχετικά με την πρόοδο έργου, "επιτέθηκε" στην παράταξη του κ. Τατούλη, με αποτέλεσμα να λάβουν το λόγο "επί προσωπικού" τόσο ο κ. Γιαννακούρας, όσο και η κ. Νικολάκου- με την τελευταία να "επιτίθεται" με δριμύτητα εναντίον και του κ. Γόντικα. Σ' αυτό το σημείο, ο Πρόεδρος του Σώματος, κ. Μαλτέζος, αποφάσισε πεντάλεπτη διακοπή.

Τι είπε κατά την πρώτη τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ο κ. Νίκας δήλωσε πως, σχετικά με τον ΕΛΓΑ, "έχουν γίνει βήματα", αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη- πάντως, όπως επισήμανε, τα 350 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν από την Κυβέρνηση ως ενίσχυση του οργανισμού, θα βοηθήσουν. Ωστόσο, όπως είπε, συνάντηση μεταξύ των αγροτών και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Δευτέρα, 6/2/203, στην Αθήνα, δεν έγινε, μετά από σχετικό αίτημα των αγροτών. Τα θέματα που αφορούν τους αγρότες της Πελοποννήσου, και είναι πάρα πολλά, αναμένεται να συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερεικαού Συμβουλίου, παρουσία εκπροσώπων των αγροτών. 

Μεταξύ άλλων θεμάτων που θίχτηκαν, ήταν κι αυτό της οικίας του Λάκωνα καλλιτέχνη, Νότη Περγιάλη, η οποία κινδυνεύει με κατεδάφιση. Το θέμα έθιξε πρώτος ο Σύμβουλος, κ. Πουλοκέφαλος, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να συμφωνεί προς την κατεύθυνση διάσωσης του κτιρίου, αναφέροντας πως η μόνη διαδικασία που μπορεί ν' ακολουθηθεί είναι αυτή που έγινε για την οικία Ρίτσου στη Μονεμβάσια. Ήτοι, θα πρέπει να γίνει τριμερής σύμβαση μεταξύ Δήμου Ανωγείων Λακωνίας, Περιφέρειας και ΥΠΠΟ, προκειμένου να εξαγοραστεί η οικία και να μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο.

σ.σ.: Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να γίνει με την οικία Συναδινού στην Τρίπολη. Ωστόσο, όπως ζήτησε για την οικία Περγιάλη ο κ. Νίκας, θα πρέπει να υπάρξει ένα αρχικό, σχετικό αίτημα από το Δήμο της Τρίπολης.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.