Επικαιροτητα

Περιφερειακό Συμβούλιο: "Κραυγές" και "ψίθυροι"...

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από YouTube/ vk records

Tα κτίρια που χρησιμοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα μισθώματα που καταβάλλει, είτε τώρα είτε κατά το παρελθόν, δημιούργησαν ένταση στην αποψινή συνεδρίαση

Με δεδομένο τον προεκλογικό "πυρετό", οι αντιπαραθέσεις θα είναι, όπως φαίνεται, κύριο χαρακτηριστικό κάθε συνεδρίασης του Πε. Συ. Πελοποννήσου, αν και αυτές περιορίζονται σε ορισμένα πρόσωπα και δεν "απασχολούν" τους περισσότερους Περιφερειακούς Συμβούλους.

Σε τοποθέτησή του, μάλιστα, ο κ. Τατούλης υποστήριξε πως η "χώρα οδηγείται σε νέα μνημόνια" και χαρακτήρισε την πολιτική της Περιφερειακής Αρχής ως απολύτως "συμβατή" με τη γενικότερη, οικονομική πολιτική "αδιαφάνειας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος". 

Νωρίτερα, ο κ. Νίκας υποστήριξε πως η σημερινή Περιφερειακή Αρχή έχει προχωρήσει σε μια ορθολογική μετακίνηση υπηρεσιών, η οποία, μάλιστα, στην περίπτωση της Π.Ε. Αρκαδίας, έχει οδηγήσει σε "εξοικονόμηση" πόρων. Ο νυν Περιφερειάρχης άφησε σαφή υπονοούμενα για διασπάθιση χρήματος από την πλευρά της πρώην Περιφερειακής Αρχής, όσον αφορά την αμοιβή δικηγόρων. Σ' αυτό που επέμεινε ο νυν Περιφερειάρχης ήταν η "προσβασιμότητα" στα κτίρια της Περιφέρειας, η οποία δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο. Επίσης, ο κ. Νίκας τόνισε πως έχουν γίνει προσφυγές γι' αντίστοιχα θέματα (σ.σ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση) από την παράταξη του κ. Τατούλη κι έχουν απορριφθεί.

Παράλληλα, έντονη αντιπαράθεση δημιούργησε η αναφορά σε κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κορινθίας, το οποίο μισθώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ "βίαιη" λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των Αρκάδων Συμβούλων, κ. Σκαντζού και Ρουμελιώτη, οδήγησε σε νέα πεντάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

Για την..."ιστορία", να πούμε πως το θέμα προς συζήτηση ήταν οι....υπηρεσίες καθαρισμού των κτιρίων της Περιφέρειας!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.