Επικαιροτητα

Μιχόπουλος: Ο δήμαρχος δεν δείχνει να έχει επαφή με την πραγματικότητα

Ο επικεφαλής της παράταξης "Νέα Αρχή" απάντησε σε όσα τον κατηγορεί η Δημοτική Αρχή Χριστογιαννόπουλου.

O κ. Δήμαρχος  με πρόσφατη ανάρτησή του, κατηγορεί τις παρατάξεις των αντιπολιτεύσεων για ασέβεια στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν γνωρίζει καλά ότι η δική μας παράταξη ΝΕΑ ΑΡΧΗ, με αίσθημα ευθύνης  στηρίξαμε  με τη ψήφο μας κάθε απόφαση που ήταν προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και τώρα ο δήμαρχος δεν δείχνει να έχει επαφή με την πραγματικότητα.  Την ώρα που με ευθύνη δική του η πόλη κινδυνεύει να καταλήξει σ’ ένα μεγάλο χωριό, που όχι μόνο δεν βλέπουν οι πολίτες να πραγματοποιείται έστω κι ένα μεγάλο έργο στην πόλη τα τελευταία χρόνια (με θέσεις εργασίας), αλλά βιώνουν μια πορεία συνεχούς υποβάθμισης, παρακμής και εν τέλει ερημοποίησης.

Βρίσκει το θράσος να κατηγορήσει εμάς με ψεύδη, ότι απέχουμε επικαλούμενοι για την μη νομοθετική ρύθμιση των αρμοδιοτήτων της Οικονομικής Επιτροπής, συνειδητά αποκρύπτοντας την αλήθεια από τους πολίτες του Δήμου μας  για τους λόγους που πραγματικά απέχουμε, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Τον ρωτάμε αφού θέλει να ενημερώσει τους πολίτες γιατί δεν διάβαζε την επιστολή με την οποία του γνωστοποιούσαμε τους λόγους για τους οποίους θα απέχουμε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Γιατί την απέκρυψε;

Είναι εντυπωσιακή η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο Δήμαρχος το κλίμα σύμπνοιας και συνεννόησης που εμείς από την πρώτη στιγμή μιλούσαμε γιατί διαισθανόμασταν ότι έρχονται σύντομα πολύ δύσκολες καταστάσεις για το Δήμο μας. 

Πρόσφατα στην Επιτροπή για το λιγνιτόσημο, χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος πρότεινε  έργα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για δρόμους  και  έργα που δεν αποφέρουν ούτε μια θέση εργασίας, το ίδιο κάνει  εδώ και 3 χρόνια έχοντας διαχειριστεί μαζί με την Περιφέρεια πάνω από 20 εκατ ευρώ!! Έτσι αντιλαμβάνεται και σέβεται η Δημοτική Αρχή το Δημοτικό Συμβούλιο!

Ο κ. Δήμαρχος μπορεί πάντα να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, ώστε να συζητηθούν και να υπερψηφιστούν όλα τα θέματα που είναι κρίσιμα για τη λειτουργία του Δήμου, και αυτό τον καλούμε να κάνει. Με σωστή διαδικασία. Η εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία του ανώτατου αντιπροσωπευτικού οργάνου του Δήμου, με σεβασμό στους νόμους, είναι προϋπόθεση για την έξοδο από την ανομία. 

"Για άλλη μία φορά οι αντιπολιτεύσεις δείχνουν ασέβεια στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου"

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο δήμος Μεγαλόπολης ανέφερε:

Σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2023, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης προκειμένου να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για σοβαρά θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου μας.

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, από τις δεκάδες που έχουν προηγηθεί ήδη μέσα στην τρέχουσα δημοτική περίοδο, οι αντιπολιτεύσεις του δήμου μας, συνεχίζοντας την παρελκυστική τους τακτική, δεν προσήλθαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εξασφάλιση της νόμιμης απαρτίας. Παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της δημοτικής αρχής και μόνο τρεις από τους είκοσι δημοτικούς συμβούλους των αντιπολιτεύσεων.

Η δικαιολογία που επικαλούνταν μέχρι τώρα για τις απουσίες τους, ότι δεν έχουν ρυθμιστεί νομοθετικά οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, δεν ευσταθεί από τη στιγμή που πρόσφατα ψηφίστηκε νέα νομοθετική ρύθμιση. 

Εκτιμούν πως με αυτόν τον τρόπο ζημιώνουν τη Δημοτική Αρχή, όμως στη πραγματικότητα δημιουργούν προβλήματα στο δήμο, αφού αφενός καθυστερεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι σε προμηθευτές και εργολήπτες και αφετέρου αδυνατεί  να πάρει απαραίτητες αποφάσεις για τη λειτουργία του.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η μη συζήτηση και ψήφιση της τακτοποιητικής του προϋπολογισμού αναστέλλει την εξόφληση τιμολογίων επαγγελματιών, που έχουν εκδοθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2022. Παράλληλα, η μη έγκριση της χρηματοδότησης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τη λειτουργία της, θέτοντας σε κίνδυνο τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, τη διοργάνωση των οποίων έχει αναλάβει. 

Ως Δημοτική Αρχή, εκφράζουμε την βαθιά απογοήτευσή μας για τη συμπεριφορά των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, φαινόμενο πρωτοφανές για τη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων της χώρα μας, αν αναλογιστεί κάποιος ότι από τα πέντε Δημοτικά Συμβούλια του 2023, στα τέσσερα δεν προσήλθαν. Με τις πράξεις τους, τορπιλίζουν το κλίμα σύμπνοιας και συνεννόησης, που συνεχώς επικαλούνται, αλλά δυστυχώς μόνο στα λόγια.   

Πρέπει να γνωρίζουν πως οι πολίτες έχουν πια συνειδητοποιήσει «τι παίζεται»… 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.