Επικαιροτητα

Αδέσμευτοι ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Δεν κλείνουν τα σχολεία σε κάθε περίσταση κ. Δήμαρχε

Επιστολή διαμαρτυρίας με αφορμή το 48ωρο "λουκέτο" στις σχολικές μονάδες λόγω καιρικών συνθηκών.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών, με έκπληξη και προβληματισμό βιώνουμε το κλείσιμο των σχολείων του δήμου Τρίπολης χτες και σήμερα …

Τα καιρικά φαινόμενα δεν δικαιολογούσαν ούτε εκ των προτέρων την απόφαση αυτή, κάτι που συνέβη και πέρυσι, όταν κλείσαμε  με τον φόβο μιας καταιγίδας που δεν έφτασε ποτέ.

Ο  κλάδος των εκπαιδευτικών αναστατώνεται κάθε φορά με τέτοιες αποφάσεις για πολλούς λόγους:

α) Η εντολή  του Υπουργείου Παιδείας για  την σύγχρονη τηλεκπαίδευση δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί, αφού δεν υπάρχει καν η δυνατότητα να πάμε στα σχολεία, ούτε κι αυτά  διαθέτουν  τον κατάλληλο εξοπλισμό.

β) Η διδακτέα ύλη δεν καλύπτεται με βάση τα νέα δεδομένα της τράπεζας θεμάτων  και το αναλυτικό πρόγραμμα 

γ) Οι μαθητές γνωρίζουν την πραγματικότητα και ακόμα κι αν διαθέτουν τα μέσα τα τεχνολογικά απέχουν, αφού ξέρουν πως θα δικαιολογηθούν οι απουσίες τους.

δ) Αναιρείται ο προγραμματισμός κάθε σχολείου για εργασίες όπως επίδοση βαθμολογίας, διαγωνίσματα, διδακτικές επισκέψεις-δράσεις .

 ε) Το κοινωνικό σύνολο απαξιώνει τον κλάδο μας με το σκεπτικό ότι καθόμαστε κι άλλες μέρες.

Υπάρχουν εύκολες λύσεις για την αντιμετώπιση των τοπικών καιρικών συνθηκών που εφαρμόζονται σε πολλές ορεινές περιοχές: π.χ. άνοιγμα των σχολείων αργότερα στις 9,30 ή 10 με μικρή τροποποίηση του σχολικού προγράμματος.

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε τα θύματα αυτών των  αποφάσεων και δεν αξίζουμε τέτοια μεταχείριση.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
ΚΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ-ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.