Επικαιροτητα

Παρέμβαση Δημάρχου και Προέδρων στη Βουλή για την Τάκα

Φωτογραφία: tripolis.gr

Παρέμβαση Δημάρχου Τρίπολης και Προέδρων στο πλαίσιο της διαβούλευσης και ψήφισης στη Βουλή για τις ιδιοκτησίες στη Λίμνη Τάκα

Σε κοινή παρέμβαση προχώρησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης και Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, στο πλαίσιο της διαβούλευσης και της ψήφισης στη Βουλή για το ζήτημα με τις ιδιοκτησίες στη Λίμνη Τάκα.

"Αξιότιμοι κύριοι, 

Όπως καλά γνωρίζετε, κατά την κτηματογράφηση των περιοχών των κοινοτήτων Ευάνδρου, Βουνού, Κανδάλου και Στρίγκου της ΔΕ Τεγέας του Δήμου Τρίπολης, πέριξ της τεχνητής Λίμνης «Τάκα» προέκυψαν σοβαρά προβλήματα με καλλιεργούμενες ιδιοκτησίες κατοίκων της περιοχής, που εμφανίζονται στα κτηματολογικά διαγράμματα ως δημόσιες εκτάσεις, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες ασκούν επ' αυτών πράξεις νομής και κατοχής επί σειρά πολλών ετών (σε μερικές περιπτώσεις άνω των 150) και μάλιστα κατέχοντας, η πλειοψηφία εξ αυτών, νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας.

Προς αποφυγή πολυετών δικαστικών αγώνων που @α επιβαρύνουν τους μικρο-ιδιοκτήτες με μεγάλες δικαστικές δαπάνες, προεκρίθη η λύση, με την ανάληψη της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, να εξαγοραστούν οι εν λόγω εκτάσεις από τους ενδιαφερόμενους αγρότες, με μία έκπτωση επί της αντικειμενικής τους αξίας και σύμφωνα με τα ειδικότερα κριτήρια που προβλέπει η προωθούμενη ρύθμιση.

Εκτιμώ ότι η λύση που προωθείται δεν τείνει προς την αποκατάσταση της αδικίας την οποία υφίστανται χωρίς καμία υπαιτιότητά τους οι αγρότες της περιοχής μας, οι οποίοι βλέπουν να χάνεται η μικρή έγγειος ιδιοκτησία τους, από την οποία αποκερδαίνουν τα προς το ζην, χωρίς να έχουν την πολυτέλεια να υποστηρίξουν μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες με αντίδικο το Ελληνικό Δημόσιο που, ως γνωστόν; εξαντλεί όλα τα ένδικα μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η πλέον δίκαιη, ενδεδειγμένη και επιβεβλημένη λύση που πρέπει να δοθεί για αυτήν την αμιγώς αγροτική περιοχή (μη τουριστική), είναι η δωρεάν παραχώρηση των εν λόγω εκτάσεων στους ιδιοκτήτες τους, με την παράλληλη θέσπιση των επί μέρους προϋποθέσεων για την απόδειξη της κυριότητας, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Αστικός Κώδικας. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί ημίμετρο και μας βρίσκει αντίθετους.

 

Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, οι κάτοικοι των οποίων έχουν ιδιοκτησίες στην εν λόγω περιοχή, 

Τ.Κ. Βουνού Μπιλίδας Αντώνιος

Τ.Κ Κανδάλου Μπίσιας Νικόλαος

Τ.Κ. Στρίγκου Μπούζος Σαράντος

Τ.Κ. Εύανδρου Ντασοπούλου Βασιλική

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.