Επικαιροτητα

Στην Τρίπολη, την Τρίτη, η Αθηνά Λινού

Με αφορμή το πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – “Διατροφή”.

Mετατέθηκε για την ερχόμενη Τρίτη 7 Μαρτίου η αρχικά προγραμματισμένη για την Δευτέρα 6 μήνα επίσκεψη στην Τρίπολη της προέδρου του Ινστιτούτου Prolepsis καθηγήτριας Επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, το Ινστιτούτο Prolepsis, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας υλοποιεί στις 5 Περιφερειακές Ενότητες το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – “Διατροφή”.

To πρόγραμμα “Διατροφή” αφορά στην σίτιση και προώθηση υγιεινής διατροφής, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο κρατικό πρόγραμμα σίτισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο διατέθηκαν μέσω του εν λόγω προγράμματος 9.135 γεύματα σε 769 μαθητές 23 σχολείων (21 Νηπιαγωγεία και 2 ΕΕΕΕΚ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στις Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. 

Ο αριθμός των μαθητών που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα “Διατροφή” αναμένεται να αυξηθεί κατά 59 μαθητές επιπλέον, καθώς θα προστεθεί  ένα ακόμα σχολείο.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και η πρόεδρος του Ινστιτούτου Α. Λινού είναι η προμήθεια από την Περιφέρεια περίπου 4 τόνων σταφίδας προκειμένου να διατεθεί στα σχολεία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.