Επικαιροτητα

"Σημαντικό έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης για δεκάδες δρόμους"

Φωτογραφία: Δ.Τ.

Μία σημαντική πρόταση του Δήμου Τρίπολης, για έργα οδικής ασφάλειας, έγινε δεκτή και εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το ένα υποέργο αφορά ασφαλτοστρώσεις προϋπολογισμού 1.860.000 ευρώ και το δεύτερο υποέργο αφορά οδοφωτισμό και έξυπνες διαβάσεις, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.


Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, τόνισε: "Είναι μια πολύ σημαντική ένταξη για τον Δήμο μας. Χρήματα για ασφαλτοστρώσεις εντός οικισμών δεν είχαν δοθεί ποτέ από τα αρμόδια Υπουργεία. Ο Δήμος προσπαθούσε κάθε χρόνο να κάνει ασφαλτοστρώσεις με δικά του χρήματα.

Τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και προσδοκούμε στις αρχές του καλοκαιριού να είμαστε σε θέση να υπογράψουμε σύμβαση, για να αρχίσουν να αποκαθίστανται δρόμοι στην πόλη μας. Μιλάμε για 58 δρόμους στην Τρίπολη και επιπλέον δέκα δρόμους σε μεγάλα χωριά του Δήμου μας (Λεβίδι, Βλαχέρνα, Νεστάνη).

Η κατάσταση των δρόμων της πόλης μας δεν είναι καλή, διότι για πάρα πολλά χρόνια, δεν γίνονταν ασφαλτοστρώσεις. Εμείς, κάθε χρόνο, με τα χρήματα που μπορούσε να διαθέσει ο Δήμος, κάνουμε κάποιες.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται το έργο του φυσικού αερίου και η κατάσταση των δρόμων έχει επιδεινωθεί.

Ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας. Είναι αυτονόητο ότι το έργο του φυσικού αερίου έπρεπε να γίνει, το ζητούσε η περιοχή μας για πολλά χρόνια.

Η αποκατάσταση των δρόμων θα γίνει σταδιακά, σε συνεννόηση με τους υπευθύνους του έργου του φυσικού αερίου. Όταν ξεκινήσουν οι αιτήσεις για συνδέσεις, θα γίνουν κάθετες τομές στους δρόμους.

 Παράλληλα, με τις ασφαλτοστρώσεις, θα μπουν φωτιστικά σε δρόμους και έξυπνες διαβάσεις που θα διευκολύνουν την κίνηση κοντά σε σχολεία και όχι μόνο. 

Στόχος της δημοτικής μας αρχής είναι να υποβάλλουμε προτάσεις σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης για την ποιότητα της δουλειάς που έκαναν, διότι αυτά τα προγράμματα είναι ανταγωνιστικά."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.