Επικαιροτητα

Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας: "Η Αρκαδία είναι βράχος"

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου- Τρίπολη, 22 Μαρτίου 2023

Η παραπάνω "ατάκα" του κ. Μανώλη Σκαντζού περί "βράχου", ήταν κυριολεκτικής φύσεως, καθώς αναφερόταν στις κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Όλα αυτά, στο πλαίσιο συζήτησης για το τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, την τροποποίηση δηλαδή του τεχνικού προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, προκειμένου να ενταχθούν 2 νέα έργα- ένα εξ αυτών αφορά την κατασκευή έργου προστασίας από τις κατολισθήσεις. Δεν αναφέρθηκε που θα γίνει το έργο, που θα χρηματοδοτηθεί από τους λεγόμενους κοινούς αυτοτελείς πόρους της Αυτοδιοίκησης. 

Επί της ουσίας, εγκρίθηκαν όλα τα θέματα που αφορούσαν τροποποιήσεις τεχνικών προγραμμάτων και ήταν τα εξής:

 

Α. Τροποποιήσεις Τεχνικού Προγράμματος 2023 

1. Έγκριση 2ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΚΑΠ 20%.

2. Έγκριση 1ης τροποποίησης Τεχνικών Προγραμμάτων ΠΕ Αργολίδας.

3. Έγκριση 1ης τροποποίησης Τεχνικών Προγραμμάτων ΠΕ Λακωνίας.

4. Έγκριση 2ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΚΑΠ ΠΕ Αρκαδίας.

 

Όσον αφορά την τροποποίηση Προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2023 και την έγκριση 2ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπήρξε αντίδραση από την πλευρά της παράταξης του κ. Τατούλη, η οποία είχε προσφύγει- χωρίς, προς ώρας, αποτέλεσμα- στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αμφισβητώτας τη νομιμότητα σχετικών αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής. Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Λαμπρόπουλος, δήλωσε πως όλες οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής έχουν κριθεί ως "σύννομες" από την αρμόδια υπηρεσία. Τελικά, το παραπάνω θέμα εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία. 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.