Επικαιροτητα

Δ.Συμβούλιο Τρίπολης: Οι ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης- Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023

 Το έργο της άρδευσης καλλιεργειών από τη λίμνη Τάκα ήταν, ουσιαστικά, το πρώτο που θίχθηκε κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης. Ο κ. Βόσνος ανέδειξε το θέμα, αναφέρονατς, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για έργο που έχει ενταχθεί σε χρηματοδότηση από το καλοκαίρι του 2019 και, έκτοτε, καθυστερεί, με κύρια ευθύνης της Κυβέρνησης. 

Ο κ. Δήμαρχος, Κώστας Τζιούμης συμφώνησε με τον κ. Βόσνο, ωστόσο, σχετικά με καθυστερήσεις σε έργα που αφορούν την Τεγέα, τόνισε πως δεν μπορεί ο ίδιος ν' απολογηθεί για τις καθυστερήσεις πολλών ετών. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Μαρκόπουλος, δήλωσε πως έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές από τους παραγωγούς που θίγονται. 

Ο κ. Τσιαμούλος, από την πλευρά του, έθιξε το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη- αναφερόμενος στην υπόθεση με τα ραδιενεργά υλικά, η οποία είχε σχολιαστεί και από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σε πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο κ. Τσιαμούλος υποστήριξε πως δεν μπορούν "ν' ασελγούν Δήμαρχοι, που μάλιστα χρωστάνε" επάνω στον χώρο διαχείρισης.

Ο κ. Τζιούμης περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθείται, τονίζοντας, μάλιστα, πως η σύμβαση Σ.Δ.Ι.Τ.- μεταξύ ΤΕΡΝΑ, Περιφέρειας και Κυβέρνησης- προβλέπει άλλη διαδικασία από αυτή που προβλέπει ο νόμος! Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τζιούμης είπε πως γίνεται έλεγχος εισερχομένων στην Παλαιόχουνη, ωστόσο, όπως υποστήριξε, δεν είναι πάντα εύκολο να εξετάζει ο κάθε Δήμος τι πετάνε οι πολίτες. 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.