Επικαιροτητα

Συμβάσεις για τέσσερα έργα στην Αρκαδία υπέγραψε ο Π. Νίκας

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Μεταξύ αυτών και το έργο καθαρισμού των πρανών από βράχια σε τμήμα του δρόμου στα Λαγκάδια.

Στην υπογραφή εργολαβικών συμφωνητικών για έργα προϋπολογισμού 850.000 ευρώ στην Αρκαδία προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες Τετάρτη 29 Μαρτίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, ο κ. Νίκας -παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζού και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστου Λαμπρόπουλου- υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του προϋπολογισμού 250.000 ευρώ έργου ανάπλασης του οικισμού Μαγούλιανων στον Δήμο Γορτυνίας, όπως επίσης και με τον ανάδοχο του προϋπολογισμού 600.000 ευρώ έργου συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών σε δημοτικές οδούς σε Χράνους, Χρούσα και Νεοχώριο στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε συμφωνητικό για τον καθαρισμό από τα βράχια των πρανών στο τμήμα του δρόμου στα Λαγκάδια στο οποίο σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων το πρόσφατο προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Οπως δήλωσε ο Π. Νίκας, θα γίνει πλήρης καθαρισμός και στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου θα αγκυρωθούν πλέγματα προστασίας -όπως ήδη έχει γίνει στα άλλα τμήματα, πριν και μετά την συγκεκριμένη περιοχή.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της παράκαμψης τόνισε ότι η Περιφέρεια καταβάλει προσπάθειες, ωστόσο αυτό συνδέεται με το υπουργείο Υποδομών.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπέγραψε συμπληρωματική σύμβαση για την εργολαβία που αφορά αφ’ ενός σε αντιπλημμυρικά έργα σε οδούς πρόσβασης και αφ’ ετέρου στον καθαρισμό ρεμάτων και ποταμών σε πυρόπληκτα χωριά του Δήμου Γορτυνίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.