Επικαιροτητα

Τσίπρας: Κανείς δεν μπορεί ν' αμφισβητήσει την εντιμότητά μας

Φωτογραφία: EΡΤ (screenshot)

"Από εδώ ξεκινήσαμε το 2015, από εδώ ξεκινάμε και σήμερα", δήλωσε στην Καλαμάτα απόψε, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.- Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ο υποψήφιος Πρωθυπουργός ανέπτυξε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, το πρόγραμμα του κόμματός του, το οποίο υπόσχεται, μεταξύ άλλων, ν' ανεβάσει τον κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ, να επανακρατικοποιήσει τη Δ.Ε.Η., να καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία, να προβεί σε ακόμα πιο φιλολαϊκές ρυθμίσεις όσον αφορά τα χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο και να επαναπροσδιορίσει το αφορολόγητο στα 10.000,00 ευρώ για όλους.

"Δικαιοσύνη παντού" είναι το, θα λέγαμε, σύνθημα που πρόκειται να χαρακτηρίσει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως μπορεί το κόμμα του να έκανε λάθη όταν είχε στα χέρια του την διακυβέρνηση, αλλά, όπως είπε, κανείς δεν μπορεί ν' αμφισβητήσει την εντιμότητά μας, έχουμε τα χέρια μας καθαρά.

Επιπρόσθετα, κατηγόρησε τη σημερινή Κυβέρνηση πως έχει προβεί σε καταλήστευση του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ρύθμισε το χρέος της χώρας κι άφησε πλεόνασμα 37 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως ο κ. Τσίπρας έκανε και ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών και τα όσα υποστήριζε τότε η "προπαγάνδα", όπως την χαρακτήρισε, του σημερινού κυβερνώντος κόμματος, ενώ δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει σ' "εκκαθάριση" τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και της Ε.Υ.Π. από τους "επίορκους" λειτουργούς που, όπως είπε, δεν καταδιώκουν την "Greek Mafia" αλλά συμμετέχουν σ' αυτή.

Τέλος, μίλησε για "δικαιοσύνη στη δικαιοσύνη", υποσχόμενος να ενισχύσει την ανεξαρτησία του Θεσμού και το κόψιμο του "ομφάλιου λώρου" μεταξύ της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας. "Θέλουμε να στηρίξουμε τους έντιμους δικαστές, με αυτούς θα στήσουμε ξανά το αίσθημα της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους Θεσμούς".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.