Επικαιροτητα

Οι 8 αλλαγές σε Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ μετά τις εκλογές

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με την "επόμενη ημέρα" στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας ανεξάρτητα εάν θα υλοποιηθεί ή όχι λόγω εκλογών, προβλέπει σειρά αλλαγών σε Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ επρόκειτο εδώ και καιρό να δημιουργηθούν νέες ΤΟΜΥ (πάνω από 60) μέχρι στιγμής δεν έχουν προσληφθεί ακόμη όλοι οι υγειονομικοί που πέτυχαν στον διαγωνισμό του 2021.

Πάντως το σχέδιο προβλέπει μέχρι το τέλος του 2023:

-Ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δομών ΠΦΥ με σκοπό την ισόρροπη κατανομή τους και την περιφερειακή ανακατανομή.

-Ενίσχυση δικτύου της ΠΦΥ με τη διατήρηση/ενεργοποίηση των ΤΟΜΥ-ΚΟΜΥ ΠΦΥ σε νησιωτικές και ορεινές δυσπρόσιτες περιοχές

-Ανάπτυξη κατ’ οίκον νοσηλείας σε Μονάδες και φορείς της ΠΦΥ για παροχή υπηρεσιών και φροντίδας υγείας στην οικία σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και ηλικιωμένους, συμπεριλαμβανομένης και της οδοντιατρικής φροντίδας.

-Κινητές Ομάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΚΟΜΥ) για παροχή υπηρεσιών και φροντίδας υγείας σε πολίτες που διαμένουν σε νησιωτικές και ορεινές δυσπρόσιτες περιοχές

-Αύξηση ποσοστού ασθενών με χρόνιες παθήσεις που απευθύνονται στην ΠΦΥ με ταυτόχρονη ανάπτυξη υπηρεσιών για τη διαχείρισή τους 80%. Το σχέδιο προβλέπει να πραγματοποιηθεί το 4o τρίμηνο του 2023.

-Ψηφιοποίηση συστήματος ΠΦΥ με συμπλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας. Ένας στόχος που θα πρέπει να υλοποιηθεί πλήρως μέχρι το 4ο τρίμηνο του 2023, αλλά λόγω των προβλημάτων πουν παρουσιάζει ο «προσωπικός γιατρός» με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού είναι άγνωστο εάν μέχρι τότε όλοι οι πολίτες θα βρουν κάποιον διαθέσιμο για να αποκτήσουν και τον ατομικό φάκελο τους.

-Μετά την ολοκλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας προβλέπεται ψηφιακή διασύνδεση των υπηρεσιών υγείας με τον φάκελο του ασθενούς και συμπλήρωση του με εξετάσεις αιματολογικές, βιοχημικές και απεικονιστικές για την παρακολούθηση της υγείας του.

-Ψηφιοποίηση της λειτουργίας των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασθενείς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.