Επικαιροτητα

ΕΟΔΥ: " Η 2η Διατομεακή Ημερίδα"

Φωτογραφία: Αρχείου

Η 7η  Απριλίου, γενέθλια ημέρα του ΠΟΥ, έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τιμώντας το αγαθό της Υγείας και σηματοδοτώντας την ανάγκη χάραξης και εφαρμογής όλων των απαιτούμενων στρατηγικών, τόσο για την προάσπιση, όσο και για την ενίσχυσή της.

Η διαχείριση της πανδημίας COVID-19 αποτέλεσε, χωρίς αμφιβολία, μία πρωτόγνωρων διαστάσεων πρόκληση για τη Δημόσια Υγεία, δοκιμάζοντας τις αντοχές των συστημάτων υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, με σημαντικό ανθρωπιστικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος. 

Τρία χρόνια μετά, η έννοια και η σημασία της Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν να αποτελούν πρόκληση, με ταυτόχρονα έκδηλη την ανάγκη προσαρμογής σε νέα δεδομένα. 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στις 7 Απριλίου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας διοργανώνει την 2η Διατομεακή Ημερίδα Δημόσιας Υγείας. Προσδοκία της Οργανωτικής Επιτροπής και της Διοίκησης του ΕΟΔΥ είναι η ετήσια διατομεακή ημερίδα να γίνει θεσμός, που  θα αναδεικνύει τα σημαντικά θέματα για τη Δημόσια Υγεία, θα διευρύνει το φάσμα των γνώσεων και θα ενισχύει την παραγωγική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η φετινή ημερίδα έχει δύο θεματικές ενότητες, την Δημόσια Υγεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η κάθε μια συμβάλλει με το δικό της ειδικό βάρος στην πρόληψη των νοσημάτων, στην προστασία και την προαγωγή της υγείας, στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής και τελικά στη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 07/04/2023 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Δημόσιας Υγείας(Λ. Αλεξάνδρας 196) από τις 09:00 έως τις 15:00.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.