Επικαιροτητα

1η ΤΟ.Μ.Υ: Ενημέρωση για τη νόσο του Πάρκινσον στο Κ.Α.Π.Η Τρίπολης

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθένειας του Πάρκινσον καθιερώθηκε το 1997 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασθένεια Πάρκινσον (EPDA) και την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια προοδευτική, χρόνια και περίπλοκη νευροεκφυλιστική ασθένεια της μέλαινας ουσίας, η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της ντοπαμίνης.

Η ντοπαμίνη βοηθά την δημιουργία και τον έλεγχο της κίνησης του σώματός μας. Λόγω αυτής της έλλειψης της ντοπαμίνης, τα μηνύματα του εγκεφάλου δεν μεταδίδονται ομαλά στους μυς, με αποτέλεσμα προβλήματα ελέγχου της κίνησης.

Η έλλειψη της ντοπαμίνης είναι η αιτία συμπτωμάτων όπως τρόμος (τρεμούλα), δυσκαμψία, βραδυκινησία, ακαμψία, ελλιπής ισορροπία και αστάθεια και κακός συντονισμός των μελών του σώματος. Μια παρόμοια εκφυλιστική διαδικασία απαντάται στη φύση με τη γήρανση, αλλά στη νόσο του Πάρκινσον αυτή η διαδικασία επιταχύνεται.

Ευχαριστούμε θερμά το κοινό που παρευρέθηκε στην ενημέρωση, καθώς και το προσωπικό του Κ.Α.Π.Η και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Τρίπολης για την ανταπόκριση και την φιλοξενία.

Με εκτίμηση,

1η Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) Τρίπολης

Κέντρο Υγείας Τρίπολης - 6η Δ.Υ.Πε. - Υπουργείο Υγείας

2ο χιλ. Τρίπολης –  Σπάρτης 22132 Τρίπολη

Τηλ.: 2710234931,2710238195

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.