Επικαιροτητα

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Πάρκινσον στο ΚΑΠΗ Τρίπολης (pics-vid)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τη νόσο του Parkinson στις 11 Απριλίου 2023, η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης (ΤΟ.Μ.Υ) πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης για τη νόσο, στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) του Δήμου Τρίπολης.

Η δράση στοχεύει στο να αναδείξει στον πληθυσμό του Κ.Α.Π.Η, την έννοια της νόσου, τα συμπτώματα και τα στάδια της νόσου, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής της στην καθημερινή ζωή των πασχόντων με συμβουλές φροντίδας τους.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ Τρίπολης ενημερώθηκαν από τον ειδικό επιστήμονα, κ. Αντώνη Κοτσιρίλο, για τη συχνότητα της νόσου, τα βασικά συμπτώματα, τα αίτια και τις διαθέσιμες θεραπείες ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους ωφελούμενους να εκφράζουν τις απορίες τους σχετικά με τη νόσο.

Ο Πρόεδρος το Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Τρίπολης κ. Ηλίας Κούρος ευχαρίστησε την 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης για την συνεργασία στην συγκεκριμένη εκδήλωση και υποσχέθηκε και άλλες τέτοιου είδους σημαντικές δράσεις ενημέρωσης των μελών του ΚΑΠΗ στο μέλλον.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.