Επικαιροτητα

Πρωτοβουλίες της ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ για τα Κέντρα Υγείας της Γορτυνίας

Δείτε τι αναφέρει το δελτίο τύπου

Η Παγγορτυνιακή Ένωση, συνεχίζοντας τις επαφές  με φορείς της Γορτυνίας, προχώρησε σε συναντήσεις με τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν η ενημέρωση σχετικά με την παρούσα  λειτουργία των Κ.Υ., τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και η  δυνατότητα της Ένωσης να βοηθήσει στην προώθηση και την επίλυσή τους.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη 11/05 στο Κ.Υ. Τροπαίων όπου ο Διευθυντής, κ. Νικόλαος Παπαφράγκος εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο στον πρόεδρο της Παγγορτυνιακής, Παναγιώτη Αγγελακόπουλο.

Το Σάββατο 20/05 ακολούθησε αντίστοιχη συνάντηση καθώς και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας από τον Διευθυντή, κ. Βασίλειο Βαρδιάμπαση. Σε αυτήν συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής και το μέλος του Δ.Σ. Μαρία Τσίτουρα.

Και με τους δύο Διευθυντές διεξήχθη πολύωρη και αναλυτική συζήτηση, μέσα από την οποία προέκυψαν αρκετά ζητήματα τα οποία η  Ένωση ανέλαβε να ερευνήσει περαιτέρω.

Κάποια από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι μεταξύ άλλων:

⦁ Η εύρυθμη λειτουργία των πολλών περιφερειακών ιατρείων που διαθέτει η Γορτυνία και μπορούν να παρέχουν αρκετές υπηρεσίες στους κατοίκους εφόσον αναβαθμιστούν.

⦁ Η ανάγκη για επιπλέον προσλήψεις  οδηγών ασθενοφόρου προκειμένου να υπάρχει συνεχής κάλυψη στις βάρδιες όλου του 24ώρου για τη διακομιδή ασθενών.

⦁ Οι προσθήκες σε προσωπικό και η προμήθεια επιπλέον ιατρικού εξοπλισμού ανάλογα με τις ελλείψεις και τον προγραμματισμό του κάθε ΚΥ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι παρά και τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από τη μεγάλη διασπορά των κατοίκων στη Γορτυνία, την τεράστια περιοχή ευθύνης που καλύπτουν τα δύο Κέντρα (όλη τη Γορτυνία και τμήμα της Μαντινείας) και το δαιδαλώδες οδικό δίκτυο, οι γιατροί και το προσωπικό των δύο Κέντρων δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για να παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους των χωριών μας.

Σε συνέχεια των συναντήσεων, η Παγγορτυνιακή Ένωση προετοιμάζει  σχετικό αναλυτικό υπόμνημα προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Διεύθυνση της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα, ενώ πρόκειται να ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο Υγείας μετά το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης.

 

Εκ του Δ.Σ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.