Επικαιροτητα

Νίκη Ερντογάν στις Τουρκικές Εκλογές

Φωτογραφία: Screenshot- Anadolu

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα παραμείνει στη θέση του γι' ακόμα 5 χρόνια

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που παρατίθενται από τα δυο βασικά Τουρκικά πρακτορεί ειδήσεων, με την καταμέτρηση των ψήφων να έχει φθάσει ήδη σε ποσοστό 96,46 %. Ο κ. Ερντογάν φαίνεται να "κατακτά" τη νίκη απέναντι στον αντίπαλό του, κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στο δεύτερο, σημερινό γύρο των εκλογών.

Πάντως, το εκλογικό συμβούλιο της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Ερντογάν προηγείται με 54,5%, ωστόσο ο επικεφαλής του σημείωσε ότι έχει καταμετρηθεί το 54,6% των ψήφων.

Όπως φαίνεται στην ανάλυση των αποτελεσμάτων, ο κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου νίκησε στην Κωνσταντινούπολη, στην Σμύρνη, την Άγκυρα στα τουρκικά παράλια και στην ανατολική Τουρκία. Ωστόσο, η διαφορά που εξασφάλισε ο Ερντογάν στις δικές του νικητήριες περιοχές, επισφραγίζουν τη νίκη του. Αξιοσημείωτα είναι τα τεράστια ποσοστά που συγκεντρώνει ο Τούρκος Πρόεδρος στις σεισμόπληκτες περιοχές. 

Η πρώτη επίσημη δήλωση συγχαρητηρίων ήρθε από τον Εμίρη του Κατάρ, ο οποίος συνεχάρη τον Ερντογάν για τη νέα νίκη. «Αγαπητέ μου αδερφέ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγχαρητήρια για τη νίκη σου και σου εύχομαι επιτυχία στη νέα σου θητεία και να πετύχεις σε αυτήν ό,τι φιλοδοξεί ο αδελφός τουρκικός λαός…», σημειώνει σε ανάρτησή του ο εμίρης , Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.