Επικαιροτητα

"Ζούμε σ' ένα κράτος που έχει μεγάλα κενά στην οργάνωσή του"

Φωτογραφία: arcadia938.gr

9η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου για το 2023- Τρίτη, 30 Μαϊου

Με επερώτηση από την πλευρά της κας Νικολάκου, σχετικά με τις μελλοντικές επιδοτήσες σε ΜμΕ από το ΕΣΠΑ- κυρίως αυτές που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού-, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη- κτίριο της ΟΕΒΕΑ, οδός Καλαμάτας 113.

Η απάντηση στην κα Νικολάκου δόθηκε από τον Περιφερειάρχη, κ. Νίκα, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως έχουν διατεθεί ήδη πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ και έχουν επιδοτηθεί 2008 επιχειρήσεις. 

Σε άλλο θέμα, που αφορούσε τη διενέργεια έργου περιβαλλοντικής υποδομής στο λιμένα Ναυπλίου, ο κ. Νίκας υποστήριξε πως η Περιφέρεια αναλαμβάνει να καλύψει όλες τις "ανεπάρκειες" του κράτους, αναφέροντας τις ελλείψεις σε σχολεία, πυροσβεστική, αστυνομία κλπ. Επί της ουσίας, όπως ειπώθηκε, ο Δήμος Ναυπλιέων και το Λιμενικό Ταμείο δήλωσαν "αδυναμία" να καλύψουν τη δαπάνη των έργων και καθώς το ποσό δεν είναι μεγάλο, υπήρξε εισήγηση προς το Πε.Συ. για ν' αναλάβει η Περιφέρεια το κόστος. 

Ο κ. Τατούλης, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως το πρόβλημα εδώ είναι το "κύρος του θεσμού", επεξηγώντας πως η Περιφέρεια δεν μπορεί να λειτουργεί ως "άρμός" του κεντρικού κράτους. Μάλιστα, ο κ. Τατούλης είπε πως η "Νέα Πελοπόννησος" παραμένει ενεργή ακριβώς για να στηρίζει το κύρος του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας. Παρ' όλ' αυτά, ο κ. Τατούλης δήλωσε πως η παράταξή του συναινεί να καλυφθεί το κόστος του εν λόγω έργου από την Περιφέρεια. 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Νίκας, με αφορμή το παραπάνω θέμα, άσκησε κριτική στο Υπουργείο των Εσωτερικών- προσδιορίζοντας, μάλιστα, πως αναφέρεται στη "δεύτερη περίοδό του", δηλαδή στην περίοδο της Υπουργείας του κ. Βορίδη- λέγοντας πως επανήλθε σε "κρατικιστικές λογικές".

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.