Επικαιροτητα

Κατάργηση του ΕΠΑ.Λ. Στεμνίτσας ζητεί η Διεύθυνση Β'θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας

Σύμφωνα με το διευθυντή Ιωάννη Γαληνό η λειτουργία του θεωρείται κοστοβόρα σε σχέση με τις ανάγκες που καλύπτει...

Το ΕΠΑ.Λ. λειτουργεί με κύρια και μοναδική ειδικότητα την Αργυροχρυσοχοΐα, έχοντας συνολικά 4 μαθητές εγγεγραμμένους, οι 3 στη Γ΄ Λυκείου και ο ένας στη Β΄ Λυκείου, ενώ για την απρόσκοπτη λειτουργία του και τη διδασκαλία των μαθητών υπάρχουν και 9 αναπληρωτές καθηγητές από το ΕΠΑΛ της Τρίπολης.

Tην ίδια ώρα, στον Δήμο Γορτυνίας υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με το μέλλον του εκπαδευτηρίου, αφού ο δήμαρχος Ευστάθιος Κούλης θέλει να το κρατήσει ανοιχτό με νύχια και με δόντια, ενόψει των επερχομένων δημοτικών εκλογών ώστε να μη δώσει λαβή στους αντιπάλους του να τον κατηγορήσουν για το λουκέτο.

Από το Νοέμβριο έχω εισηγηθεί το κλείσιμο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας λόγο ελλείψεων μαθητικού δυναμικού. Έκανα κάποιες επισκέψεις στη μονάδα από την αρχή της σχολικής χρονιάς και έβγαλα κάποια συμπεράσματα, τα οποία και έχω αναφέρει στην υπηρεσία μου. Υπάρχει διδακτικό προσωπικό και όχι μαθητές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία παιδιά στην Τρίτη Λυκείου και ένας μαθητής στη Δευτέρα. Έχω κάνει την πρότασή μου στο Υπουργείο Παιδείας γιατί πρέπει να κλείσει”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.