Επικαιροτητα

Νέες ανατιμήσεις στα διόδια από το Σεπτέμβριο του 2023

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Αυτή είναι η πρόθεση των εταιρειών διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων όπως εκφράστηκε μέσω σχετικής επιστολής προς το αρμόδιο Υπουργείο

Η επιστολή εστάλη στα τέλη Ιουλίου 2023 και, ουσιαστικά, γνωστοποιεί στην Κυβέρνηση πως οι παραπάνω εταιρείες θα προχωρήσουν σε "προβλεπόμενες" αυξήσεις στις τιμές των διοδίων- και στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτα-Τρίπολη- Κόρινθος- Αθήνα-, σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με το Ελληνικό κράτος.

Δεν προσδιορίζεται το ύψος των αυξήσεων, καθώς οι τελευταίες θα είναι "αναλογικές" και θα καθοριστούν από μια σειρά παραγόντων, όπως είναι ο αριθμός των χρηστών ενός αυτοκινητοδρόμου.

Από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου, έγινε γνωστό- μέσω.. διαρροών- πως διαφωνεί μ' αυτή την απόφαση των εταιρείων και πως θα κάνει ότι πρέπει, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες. Ωστόσο, σε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων των εταιρειών διαχείρισης και υπηρεσιακών παραγόντων- που είχε γίνει στις αρχές Ιουλίου 2023-, δεν είχε προκύψει κάποια συμφωνία για το "πάγωμα" της τιμής των διοδίων.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.