Επικαιροτητα

Εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Πιλοτικού προγράμματος χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Μέσω Γωνιών Ανακύκλωσης, στο Δήμο Τρίπολης.

Εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Πιλοτικού προγράμματος χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων, μέσω Γωνιών Ανακύκλωσης, στο Δήμο Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πολυκέντρου Ανακύκλωσης, στην πλατεία Άρεως, τη το πρωί της Τρίτης (3/10/2023).

Μία εκδήλωση που οργάνωσε ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου (ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου), στο πλαίσιο της υλοποίησης του ολοκληρωμένου Προγράμματος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που εφαρμόζει, σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης.

Για εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης έκανε λόγο o κ. Παναγιώτης Μούργος, Δ. Σύμβουλος της εταιρείας TEXAN Α.Β.Ε.Ε. «Ο Δήμος Τρίπολης και ο Δήμαρχος κ. Τζιούμης βοήθησαν σημαντικά να υλοποιηθούν αυτές οι ενέργειες» τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Πολυκέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ο κάθε πολίτης μπορεί να ανακυκλώνει:

▪ Μέταλλο

▪ Χαρτί

▪ Γυαλί

▪ Πλαστικό

Για κάθε μία επιστρεφόμενη συσκευασία, ο καταναλωτής αποκομίζει 0,03€.

Δηλαδή για κάθε 33 συσκευασίες που ανακυκλώνει κερδίζει 1€.

Εναλλακτικά, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να δωρίσει τα χρήματα τα οποία κερδίζει με το πάτημα ενός κουμπιού στο κοινωνικό κεφάλαιο που συγκεντρώνεται υπέρ κάποιου επιλεγμένου κοινωνικού σκοπού (κίτρινο κουμπάκι).

Επομένως, ανακυκλώνοντας, οι πολίτες επιβραβεύονται με την έκδοση κουπονιών τα οποία μπορούν:

• Να εξαργυρώσουν με αγορές στα σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» ή

• Να κάνουν δωρεά στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.