Επικαιροτητα

Έκτακτες μετακινήσεις γιατρών παθολόγων από το Παναρκαδικό της Τρίπολης στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Φωτογραφία: Αρχείου arcadia938

Την αντίδραση της εκφράζει η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, καθώς καλούνται οι ιατροί με "εντέλλεσθε" να καλύψουν εφημερίες του Νοσοκομείου Σπάρτης παρά τις υπάρχουσες ελλείψεις στην Κλινική. Την απόφαση έλαβε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Σε έγγραφο προς την διοίκηση του νοσοκομείου, η διευθύντρια του Παθολογικού Φωτεινή Αγγελέλη εκφράζει την ένσταση της για την κάλυψη αναγκών και στα δυο νοσοκομεία με το προσωπικό που διαθέτει η κλινική της. Όπως εξηγεί σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται η αυταπάρνηση του προσωπικού για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς στον Παναρκαδικό, σε περίπτωση μετακίνησης του προσωπικού θα υπάρξουν κενά και σε αυτό το νοσοκομείο. Συγκεκριμένα,  κάνει λόγο για οριακή κατάσταση και εξαντλητική προσπάθεια του προσωπικού. 

Η Γενική Παθολογική Κλινική του Παναρκαδικού Τρίπολης συχνά καλείται να εξυπηρετήσει με τους ήδη καταπονημενους ιατρούς περισσότερους από 50 με 60 ασθενείς, με μεγάλο αριθμό εισαγωγών με τη στήριξη των ΤΕΠ και όλων των κλινικών. 

Ειδικότερα το τμήμα  διαθέτει μόνο πέντε παθολόγους και η διευθύντρια διαμαρτύρεται ότι δεν έγιναν προσπάθειες κάλυψης των δυο θέσεων επιμελητών που έμειναν κενές μετά από παραιτήσεις.

Περισσότερα εδώ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.