Επικαιροτητα

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για το χωροταξικό της Μεγαλόπολης

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συμμετείχε στη συνάντηση που έγινε σήμερα, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, κατά την οποία παρουσιάστηκε σε ειδική γνωμοδοτική επιτροπή το χωροταξικό σχέδιο της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ στην μεταλιγνιτική εποχή.

Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση εξετάστηκε η χωροθέτηση συγκεκριμένων δράσεων που προβλέπονται στο σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, μεταξύ των οποίων η ΒΙΠΕ και τα πάρκα εγκατάστασης επιχειρήσεων, καθώς -όπως σημειώθηκε- υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από πολλούς επενδυτές, ιδιαίτερα όσον αφορά στη σύγχρονη γεωργία και εν γένει στην καινοτομία στον πρωτογενή τομέα, ενώ υπάρχει εξ ίσου σημαντικό ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

Ας σημειωθεί ότι στη σημερινή συνάντηση -στην οποία, μεταξύ άλλων, μετείχαν επίσης ο αρμόδιος, μεταξύ άλλων, για την Δίκαιη Μετάβαση αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος- συμμετείχε και ο πανεπιστημιακός καθηγητής Δημήτρης Οικονόμου, πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.