Επικαιροτητα

"Αναπόφευκτη" η αύξηση Δημοτικών Τελών το 2024

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Τροπολογία της..."τελευταίας στιγμής" από το ΥΠΕΝ αναφέρει πως το λεγόμενο "τέλος ταφής απορριμμάτων" θα πρέπει ν' αρχίσει να εισπράττεται από το 2024.

Το εν λόγω τέλος ισχύει ήδη από το 2022, αλλά δεν έχει εισπραχθεί από τους Δήμους. Ωστόσο, τα χρέη των τελευταίων συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα τα χρήματα να παρακρατηθούν από τις ενισχύσεις που δίνει το ίδιο το κράτος στον Α' βαθμό αυτοδιοίκησης. 

Από το 2024, συνεπώς, οι Δήμοι θ' αναγκαστούν ν' αυξήσουν τα Δημοτικά Τέλη για να μπορέσουν ν' ανατπεξέλθουν. Προφανώς, το κράτος, λόγω της δικής του, διαχρονικής, αδυναμίας ως προς την επίλυση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, θα "πετάξει" το μπαλάκι- για πολλοστή φορά- στην αυτοδιοίκηση. 

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως το ποσοστό ανακύκλωσης των απορριμμάτων στην Ελλάδα είναι, ακόμη, ένα από τα χαμηλότερα εντός Ε.Ε., γεγονός που εφόσον δεν αντιμετωπιστεί μέχρι το 2030, θα επιφέρει κι άλλα πρόστιμα κατά του ελληνικού δημοσίου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.