Επικαιροτητα

Στα... κάγκελα η Π.Ε.Φ. για τη μονάδα βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Επίσημη διαμαρτυρία των φαρμακοβιομηχάνων με αποδέκτη την Περιφέρεια.

Σοβαρό προβληματισμό για το μέλλον των επενδύσεων δύο μελών της στην ΒΙΠΕ Τρίπολης εκφράζει η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας, σε έγγραφο που απευθύνει προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στο εν λόγω έγγραφο, η Ενωση μεταφέρει την ανησυχία της για το γεγονός ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από τον χώρο που θα λειτουργήσουν -στην ΒΙΠΕ της αρκαδικής πρωτεύουσας- οι δύο μονάδες παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων, “πρόκειται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου με την μέθοδο της εναερόβιας χώνευσης οργανικών αποβλήτων”.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΕΦ ζητεί “να επανεξεταστεί το ζήτημα της αδειοδότησης και της εν γένει λειτουργίας” της επίμαχης μονάδας βιοαερίου στην ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας δήλωσε πως αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται τον προβληματισμό που διατυπώνει στο έγγραφό της η ΠΕΦ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά την επιστολή διαμαρτυρίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.