Επικαιροτητα

Αυτοψία για τον δικαστικό Καλλικράτη στην Τρίπολη

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας, βρέθηκε στην αρκαδική πρωτεύουσα, όπου είχε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους δικαστών και δικηγόρων.

Το κλιμάκιο, πραγματοποιεί επιτόπιες επαφές, σε διάφορες πόλεις, ώστε να ενημερωθεί για τα δεδομένα και τα στοιχεία που απαιτούνται, ώστε να προχωρήσει σε γνωμοδότηση, επί του σχηματισμού του νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας.

Οπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενημερώθηκαν απ’ τους υπεύθυνους του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας, του Ειρηνοδικείου και των Δικηγόρων της Τρίπολης, για τα εδώ δεδομένα (γεωγραφικά, οικονομικά, διοικητικά, πληθυσμιακά, κτιριακά).

Οι άνθρωποι της Τρίπολης, παρέθεσαν στοιχεία για τα λειτουργικά και τα πραγματικά δεδομένα των Δικαστηρίων της Αρκαδίας. Κατέθεσαν τα πλεονεκτήματα της περιοχής και ζήτησαν την έδρα του νέου Περιφερειακού Εφετείου της Πελοποννήσου, εάν το Σχέδιο του Δικαστικού Καλλικράτη προχωρήσει όπως έχει διαρρεύσει.

Η Τρίπολη, είναι έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι στο κέντρο αυτής, συνδέεται με την Αθήνα και τις λοιπές πόλεις της Περιφέρειας, με άριστο οδικό δίκτυο. Επισκευάζει το εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο, ετοιμάζει το Χώρο Ιστορικής Μνήμης, στα υπόγεια του Δικαστηρίου, διαθέτει χώρους για να στεγαστούν οι λοιπές δικαστικές δομές.

Αυτά είναι μερικά απ’ τα πλεονεκτήματα της Τρίπολης. Υστερεί απ΄ την Καλαμάτα, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ τη ΕΡΤ, στο πληθυσμιακό και στο κτιριακό κριτήριο. Η Γνωμοδοτική Επιτροπή, θα επισκεφθεί το Άργος και το Ναύπλιο. Το κλιμάκιο, συλλέγει στοιχεία και στο τέλος, θα γνωμοδοτήσει στο αρμόδιο Υπουργείο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.