Επικαιροτητα

Ανακύκλωσε και... κέρδισε στις "Γωνιές Ανακύκλωσης" του Δ. Μεγαλόπολης

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Εχουν τοποθετηθεί σε πνευματικό κέντρο και στην είσοδο του ανοικτού σταδίου.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ τοποθέτησε 2 Γωνίες Ανακύκλωσης στο πνευματικό κέντρο και στην είσοδο του ανοικτού σταδίου Μεγαλόπολης (για συλλογή γυαλιού, πλαστικού, αλουμινίου, χαρτιού).

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Σακελλαριάδης, η ανακύκλωση πρέπει να γίνει καθημερινή συνήθεια και πρακτική των πολιτών.

Ο Δήμος έχει προγραμματίσει από το 2022 ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης μέσω του προγράμματος ΣΔΚΟ (Σχέδια Δράσης Κυκλικής Οικονομίας) του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων.  Το πρόγραμμα θα αρχίσει να υλοποιείται από το επόμενο έτος με την τοποθέτηση αρχικά, συστημάτων χωριστών σημείων διαλογής 3 & 4 ρευμάτων ανακύκλωσης σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και ύστερα σε κεντρικά σημεία τόσο της πόλης όσο και των μεγάλων οικισμών  (Λεοντάρι, Καρύταινας, Παραδεισίων).

Ως παράλληλες δράσεις έχουν σχεδιαστεί η δημιουργία ενός Κέντρου Διαλογής & Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ), η εφαρμογή του συστήματος διαλογής στην πηγή και η προμήθεια οχημάτων περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Έχει ήδη ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα ώστε μέσα στην επόμενη 2ετία ο Δήμος μας θα έχει ένα πλήρες και οργανωμένο σύστημα ανακύκλωσης.

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.