Επικαιροτητα

Σημαντική πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Με ιδίους πόρους συνεχίζει τις υπηρεσίες ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης των φοιτητών/τριών.

Πρόσφατα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μέσω του Συμβουλίου Διοίκησης αλλά και του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, έλαβε μία σημαντική απόφαση για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του, αποφασίζοντας να συνεχίζει να στηρίζει με ίδιους πόρους τη δομή WeCare και το Γραφείο Διασύνδεσης προκειμένου να μη διακοπούν οι παρεχόμενες δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης. Επισημαίνεται ότι τα περισσότερα πανεπιστήμια αναμένουν την επαναπροκήρυξη των σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για να καλύψουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται η δέσμευση του Πανεπιστημίου για την υποστήριξη και πρόοδο του φοιτητικού πληθυσμού.

Πιο αναλυτικά, η Δομή Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Φοιτητών– WeCare, συστάθηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τον Μάρτιο του 2020 και χρηματοδοτήθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Κατά τη λειτουργία της βοήθησε και στήριξε με δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης περισσότερους/-ες από 500 φοιτητές/-τριες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διαθέτοντας πλέον των 6000 ωρών δωρεάν συνεδριών, ενώ διέθεσε και 240.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση (κατόπιν μοριοδότησης με συγκεκριμένα κριτήρια) επιμελών φοιτητών/-τριών που προέρχονταν από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην κατεύθυνση της συνολικής ανάπτυξης και προόδου των φοιτητών και αποφοίτων του, συνεχίζει να παρέχει μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης συμβουλές υποστήριξης εκπαιδευτικής και επαγγελματικής πληροφόρησης καθώς και τεχνικών αναζήτησης εργασίας (σύνταξη CV και συνοδευτικής επιστολής, προετοιμασία συνέντευξης, διερεύνηση προσωπικών δεξιοτήτων, ενημέρωση για επαγγελματικές προοπτικές και δικαιώματα, κ.α.).

Υπενθυμίζεται ότι η επικοινωνία των φοιτητών για συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη παραμένει ενεργή μέσω της ιστοσελίδας της δομής https://wecare.uop.gr/ στην οποία υπάρχουν αναρτημένοι όλοι οι τρόποι επικοινωνίας (Skype, Zoom, Facebook, Instagram), ενώ για τις υπηρεσίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας οι φοιτητές/τριες μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω e-mail; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Καθ. Χρήστος Τρυφωνόπουλος: υπεύθυνος της δομής WeCare
Αν. Καθ. Χρήστος Κουτσαμπέλας: υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.