Επικαιροτητα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για τον μακαριστό Μητροπολίτη Αλέξανδρο

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Κλειστές θα παραμείνουν οι δημοτικές υπηρεσίες την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης στο άγγελμα της κοιμήσεως του Mητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου συνήλθε σε κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση στις 19 Δεκεμβρίου 2023 και έλαβε ομόφωνα την αρ. 760/2023 απόφαση με ΑΔΑ: ΡΖΗ4ΩΗΡ-ΕΩ0 η οποία έχει ως ακολούθως:

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης είπε: Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, από της πρωίας σήμερον η πόλη μας, ο Δήμος μας, η Μαντινεία και η Κυνουρία ευρύτερα βιώνουν την απώλεια σεμνού και σεβαστού ποιμενάρχη.

Τον συμπατριώτη μας Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, μακαριστού πλέον, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Από το γειτονικό χωριό Πάπαρι, παιδί κυριολεκτικά του τόπου μας και της Τρίπολης, στην οποία έλαβε τα εγκύκλια γράμματα και ανδρώθηκε. Ταμένος προσωπικά, αφιερωμένος δια βίου στην Εκκλησία και στην Αρκαδία, υπηρέτησε την πρώτη επί 55 συναπτά έτη, από το 1968, όταν και εχειροτονήθη διάκονος, την δεύτερη σε όλη την ζωή του, εκτός από μια ενδεκαετία, κατά την οποία εποίμανε την Ι.Μ. Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου.

Με την καρδιά και την σκέψη του - και τότε – στη γενέθλια γη, στην οποία επέστρεψε ως Μητροπολίτης το 1995. Το έργο του και η προσφορά του γνωστά στην κοινωνία. Αξιολογείται και θα κριθεί από την Εκκλησιαστική και γενικότερη ιστορία. Ως Δήμος Τρίπολης θεωρώ ότι έχουμε (θλιβερό) καθήκον να αποφασίσουμε – σε πρώτο χρόνο – τιμές και εκδηλώσεις που δικαιούται και αξίζει ο εκλιπών Ιεράρχης. Σας καλώ, λοιπόν, και σας παρακαλώ να ορίσουμε – με ψήφισμα και απόφασή μας – τις άμεσες και πρώτες προς τιμήν του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ενέργειες και αποφάσεις του δήμου Τρίπολης, του και δήμου εκείνου.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κα Παναγοπούλου Γεωργία είπε εκ μέρους όλων εκφράζω την οδύνη μου και αποδίδω τον δέοντα σεβασμό.


Μετά απ’ αυτό το Δημοτικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνα την ακόλουθη απόφαση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ 

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και τους οικείους του Μακαριστού Επισκόπου
  2. Να κηρυχθεί ως ημέρα πένθους για το Δήμο η ημέρα της ταφής του Μακαριστού Μητροπολίτη μας.
  3. Να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα του Δήμου Τρίπολης από σήμερα και την ημέρα της ταφής του
  4. Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης, σε ένδειξη πένθους, τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του Ποιμενάρχη κατά την ημέρα της ταφής του, προκειμένου και οι υπάλληλοι να παραβρεθούν σε αυτήν.
  5. Να κατατεθεί στεφάνι στο σκήνωμά του εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης.
  6. Να παραστεί ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο στην Αρχιερατική Εξόδιο Ακολουθία του.
  7. Να κοινοποιηθεί η παρούσα απόφαση στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
  8. Να αναρτηθεί η παρούσα απόφαση στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης και να σταλεί στον τοπικό τύπο και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της πόλης μας.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 760/2023.

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.