Επικαιροτητα

Κορωνοϊος: Άνοιγμα σχολείων εν μέσω έξαρσης

Αγωνία σε γονείς και εκπαιδευτικούς προκαλεί το κοκτέιλ γρίπης-ιώσεων-κορωνοϊού. Τι θα γίνει με τις απουσίες.

Προβληματισμός επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας και για αυτό το λόγο αναμένεται να σταλεί σε όλες τις σχολικές μονάδες και διευθύνσεις εκπαίδευσης έγγραφο με επικαιροποιημένες οδηγίες για τις παραπάνω ασθένειες και υπενθύμιση για τους εμβολιασμούς.

Παράλληλα αναγκαίο κρίνεται να σταλεί και εγκύκλιος για τις απουσίες των μαθητών προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Πάντως, οι σχολικές μονάδες τέτοια εποχή προτρέπουν τους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο εάν εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης και να παραμένουν στο σπίτι έως ότου βελτιωθεί η κατάστασή τους.

Σχετικά με τις απουσίες και πέρυσι τέτοια εποχή με το άνοιγμα δηλαδή των σχολείων μετά τις εορτές το υπουργείο Παιδείας έστειλε στα σχολεία εγκύκλιο στην οποία ανέφερε ότι «με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.