Επικαιροτητα

Εκπνέει ο διαγωνισμός για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Στις 29 Ιανουαρίου 2024, λήγει η προθεσμία για την ανάδειξη αναδόχου.

Ο Φορέας Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού που δεν τελεσφόρησε στο τέλος του καλοκαιριού, αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της ertnews.gr.

Πρόκειται για ένα έργο, ύψους 5,9 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), που έχει να κάνει με την κατασκευή επτά (7) μόνιμων Σταθμών Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ), σε διάφερες περιοχές της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, θα γίνουν δομές στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στους Αγίους Θεοδώρους, στο δήμο της Βόρειας Κυνουρίας, σε θέση εκτός του ορίου οικισμού του Άστρους, στο δήμο της Νότιας Κυνουρίας (σε θέση εκτός σχεδίου, στο Λεωνίδιο), στο δήμο Μονεμβασίας (σε θέση εκτός σχεδίου, στους Αγίους Αποστόλους Βοιών), στο δήμο της Δυτικής Μάνης ( Προσήλιο Λεύκτρου), στο δήμο Ελαφονήσου (εκτός ορίων οικισμού Ελαφονήσου) και στο δήμο της Καλαμάτας (εκτός ορίου οικισμού Αντικαλάμου).

Έχει εγκριθεί και η ένταξη στο πρόγραμμα, άλλων οκτώ (8) Σταθμών Μεταφόρτωσης, που θα εξυπηρετούν τους δήμους Μονεμβασίας, Γορτυνίας, Επιδαύρου, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Σικυωνίων, Επιδαύρου, Ανατολικής Μάνης, Σπάρτης, Πύλου – Νέστορος και Ερμιονίδας. 

Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι μία επένδυση, ύψους 152 εκατ. ευρώ (62,5 εκατ. ευρώ η επιδότηση του ΕΣΠΑ). Περιλαμβάνει τρεις (3) Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων, καθώς και τρεις Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων. Για να ολοκληρωθεί το έργο των υποδομών, θα πρέπει να κατασκευαστούν και οι υπόλοιποι, επτά Σταθμοί Μεταφόρτωσης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.