Επικαιροτητα

Επιχειρηματικό - Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Φωτογραφία: Αρχείου arcadia938

Με σεμινάρια, χρηματοδοτικά προγράμματα και έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις.

«ΠΡΟΚΗΡYΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 70%»

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει ότι προκηρύχθηκαν οι δράσεις επιχειρηματικότητας, συνολικού προϋπολογισμού 50.000.000€ , από τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 που στοχεύουν στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων των Δήμων Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Τρίπολης, Οιχαλίας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των μελών του διοργανώνει δωρεάν ενημερωτικό σεμινάριο για τις Οικογενειακές Επιχειρήσεις. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου ο πρώτος κύκλος του σεμιναρίου με στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση των μελών του σχετικά με τις «Οικογενειακές Επιχειρήσεις». Το 2ο και τελευταίο μέρος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας* και θα αναλυθούν οι ενότητες: Α) Οι οικογενειακές επιχειρήσεις στον κόσμο και η επίδραση τους στις εθνικές οικονομίες Β) Οργανισμοί υποστήριξης οικογενειακών επιχειρήσεων Γ) Ευρωπαϊκές πολιτικές για τις οικογενειακές επιχειρήσεις Δ) Στιγμιότυπα από έρευνες για οικογενειακές επιχειρήσεις – case studies Περισσότερες πληροφορίες: Όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2. (εσωτ.6).

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ενημερώνει τις Αρκαδικές επιχειρήσεις ότι ανανεώνει το εκθετήριο προϊόντων που βρίσκεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου και τις προσκαλεί να στείλουν νέα δείγματα – προϊόντα. Σε ειδικές προθήκες εντός της αίθουσας εκδηλώσεων, εκτίθενται μόνιμα δείγματα αρκαδικών προϊόντων κάθε είδους, ούτως ώστε κάθε επισκέπτης στον χώρο του Επιμελητηρίου να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες των αρκαδικών επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 08:00 – 15:00 στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ

Έως τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε πολίτες που χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό για τη θέρμανσή τους (δηλαδή air condition, ηλεκτρικές σόμπες, κ.ά.). Τη σχετική απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης και η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους δυνητικούς δικαιούχους, ηλεκτρονικά, μέσω εξειδικευμένης πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, (https://www1.aade.gr/gsisapps/oilbftelectric/login/login.htm), κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISnet.

ΔΥΠΑ: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ 25-45 ΕΤΩΝ

Τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 10:00 ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το νέο καινοτόμο “πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 25 έως 45 ετών” που στοχεύει στην κατάρτιση 10.000 ανέργων και στη δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν ανέργους για 6 μήνες σε νέα θέση εργασίας θα λάβουν επιχορήγηση έως 100% του συνολικού κόστους (μισθού και εισφορών), με ανώτατο όριο τα 6.132 ευρώ. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά είτε μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) είτε μέσω gov.gr.

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ»

Την έναρξη νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη χορήγηση βεβαίωσης οφειλών, σύμφωνα με το άρθρο 43, παρ.1 ν.5024/2023 (Α’ 41), η οποία πιστοποιεί τις υφιστάμενες χρηματικές οφειλές προς τους Χρηματοδοτικούς Φορείς, το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πραγματοποιείται μέσω του συνδέσμου: https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-opheilon/bebaiose-khrematikon-opheilon και ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet. Η νέα υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστά τη θεσμοθετημένη από το Ν. 5072/2023 υποχρέωση των servicers να εγκαταστήσουν εφαρμογές και συστήματα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δανειοληπτών μέχρι την 30η Μαρτίου 2024. Για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων οφειλετών στη χρήση της πλατφόρμας βεβαίωσης οφειλών λειτουργεί υποστηρικτική υπηρεσία από τους εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας κατόπιν ραντεβού μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myEGDIXlive.gov.gr ή καλώντας στο 213 212 5730.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.