Επικαιροτητα

Αυτόματα κι από την ΑΑΔΕ οι φορολογικές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων!

Το μέτρο αφορά έως και 1 εκατ. συμπολίτες μας και θα εφαρμόζεται σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ παρουσιάζοντας το στρατηγικό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2024, έκανε γνωστό ότι φέτος οι δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων εκτός από προσυμπληρωμένες θα υποβάλλονται και αυτόματα στην ΑΑΔΕ, αν ο φορολογούμενος για τον οποιοδήποτε λόγο δεν προχωρήσει στην εμπρόθεσμη υποβολή τους. 

Οι σχεδόν ένα εκατομμύριο "ωφελούμενοι" θα πρέπει να έχουν αποκλειστικά εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, ενώ επίσης δεν είχαν το προηγούμενο έτος μεταβολή στην οικογενειακή ή περιουσιακή τους κατάσταση. Τα κουτάκια της δήλωσης θα συμπληρωθούν αυτόματα, ο φορολογούμενος απλώς θα τσεκάρει αν έχουν συμπληρωθεί σωστά και αν δεν χρειάζονται αλλαγές, με το πάτημα ενός κουμπιού η δήλωση θα υποβάλλεται με την αυτόματη έκδοση του εκκαθαριστικού!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.