Επικαιροτητα

Σ' επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο το "αγροτικό ζήτημα"

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Σ' επόμενο, τελικά, Συμβούλιο θα συζητηθεί το "αγροτικό ζήτημα", κατά πάσα πιθανότητα..

Οι επικεφαλής, βέβαια, των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, ζήτησαν να συζητηθεί άμεσα το θέμα. Ο κ. Τατούλης επισήμανε πως υπήρχε αντίστοιχη δέσμευση της πλειοψηφίας του "σώματος". Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Σκαντζός, ανέφερε πως πρόκειται για ένα "ψήφισμα" το οποίο και θα τεθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο.

Ο κ. Μάκκαρης- ο οποίος εξελέγη ως επικεφαλής παράταξης στηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.- στην τοποθέτησή του, υποστήριξε πως δεν πρόκειται μόνο για μια έγκριση "ψηφίσματος" αλλά για τη διεξαγωγή "ουσιαστικής συζήτησης", συμφωνώντας με τον κ. Τατούλη, που είχε, προηγουμένως, ξεκαθαρίσει πως δεν υπήρχε "συνεννόηση" για μια απλή- τυπική, ουσιαστικά- έγκριση "ψηφίσματος.

Ο κ. Μάκκαρης επανέλαβε την πρότασή του να είναι παρόντες εκπρόσωποι των αγροτών.

Ο κ. Κουτουμάνος, επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", συμφώνησε, εν μέρει, με τους κυρίους Τατούλη και Μάκκαρη, προσθέτοντας πως πρέπει να εκδοθεί κι ένα ψήφισμα, τονίζοντας, παράλληλα, πως οι κινητοποιήσεις είναι σ' εξέλιξη και στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Νικολάου, εκ μέρους της παράταξης του κ. Κουτσιούλη (ΠΑΣΟΚ), συμφώνησε να προταχθεί το αγροτικό ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση, θίγοντας, παράλληλα, κι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα, αυτό του συχνού κλεισίματος του κεντρικού οδικού άξονα της Γορτυνίας, λόγω κατολισθήσεων. 

"Απορώ για τι είμαστε εδώ πέρα!"

Ο κ. Γιαννακούρας, αναφερόμενος στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ανέφερε πως είναι ενδεικτική η "απαξίωση" του θεσμού, καθώς, μεταξύ 30 θεμάτων προς συζήτηση, άλλα έχουν "τυπική σημασία" και άλλα αφορούν "γνωμοδοτήσεις" και όχι "αποφάσεις" του οργάνου. 

Η καινοτομία της νέας Περιφερειακής Περιόδου

Όπως ανέφερε ο κ. Σκαντζός, θα υπάρχει μια συνεδρίαση του Συμβουλίου ανά δίμηνο, η οποία θα είναι αποκλειστικά "αφιερωμένη" σε θέματα που θα τίθενται από τους Περιφερειακούς Συμβούλους. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, πιθανώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα στο νέο κανονισμό για συζήτηση "επερωτήσεων", όπως γινόταν από το 2019 έως τώρα. 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σκαντζός "δεσμεύτηκε" πως θα συζητηθούν τα θέματα που αφορούν τους αγρότες "σ΄ επόμενο Συμβούλιο, άμεσα", με τον κ. Κουτουμάνο να σχολιάζει, τοποθετούμενος, πως πρέπει να γίνει σύντομα αυτό, όσο βρίσκεται "υπό πίεση" η κυβέρνηση.

Πτωχός: Θα πρέπει να πιέσουμε όπου χρειάζεται

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε "πολύ σημαντικά" τα θέματα που τέθηκαν, απ' όλες τις πλευρές, αναφέροντας πως θα πρέπει σύντομα να συζητηθεί το "αγροτικό ζήτημα", ενώ, αναφερόμενος και σε άλλα ζητήματα, όπως τη δημιουργία και το είδος των Περιφερειακών Επιτροπών, τόνισε πως θα υπάρξει πίεση  προς την κεντρική εξουσία, σε σχέση με οιοδήποτε νευραλγικής σημασίας θέμα. 

Παράλληλα, ο κ. Πτωχός έδωσε έμφαση στο γεγονός πως πρέπει να διεξαχθεί μια συζήτηση- ή μια ειδική συνεδρίαση, με μοναδικό αντικείμενο τα οικονομικά δεδομένα που αφορούν την Περιφέρεια, "για να γνωρίζουμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε", όπως είπε χαρακτηριστικά. 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.