Επικαιροτητα

Κινητοποίηση μελισσοκόμων στην Τρίπολη

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Από την "καρδιά" της Πελοποννήσου ξεκινούν οι πανελλαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με στόχο να βρεθούν λύσεις στα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

"Στόχος μας είναι να μπει φραγμός στις ελληνοποίησης εισαγόμενου μελιού, το οποίο προκαλεί άνισο ανταγωνισμό", δηλώνει στην εφημερίδα "Υπαιθρος-Χώρα", ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας, Γιώργος Σεντεμέντες. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς, ο ίδιος υποστηρίζει ότι στην Πελοπόννησο καταγράφηκε μείωση της παραγωγής κατά 30-40%. "Αν δεν υπήρχε το μέλι από το πεύκο, που έσωσε την παρτίδα, θα μιλούσαμε για μείωση που θα έφτανε το 70-80%", πρόσθεσε!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Σταύρου Δημάκου, προέδρου του Συνεταιρισμού Μελισσοκόμων Αρκαδίας. "Η κινητοποίηση της 1ης Φεβρουαρίου θα μας βρει όλους ενωμένους. Περάσαμε μια δύσκολη χρονιά ακόμα", αναφέρει. Και συμπληρώνει: "Σώσαμε λίγα πράγματα τον Οκτώβριο με το πεύκο και αυτό έγινε μόνο στην Πελοπόννησο. Το ερώτημα που απασχολεί κάθε παραγωγό είναι για ποιον λόγο να κινηθεί κάποιος την επόμενη χρονιά για να φτιάξει παραγωγικά μελίσσια, αφού δεν υπάρχει ζήτηση!".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.