Επικαιροτητα

Αρκαδία: Από το κακό στο χειρότερο η σποροπαραγωγή πατάτας

Ο γεωπόνος Γ. Μαρκόπουλος από τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό "Η Ένωση" εξηγεί την κατάσταση.

Συρρικνώνεται η σποροπαραγωγή στην Αρκαδία, όπως καταγράφεται από τους παραγωγούς. Οπως εξηγούν οι ίδιοι, τα προβλήματα όλο και διογκώνονται, γεγονός που θα οδηγήσει πολλούς στο να την εγκαταλείψουν, όταν κάποτε αποτελούσε οικονομικό στήριγμα για εκείνους. Αυτό συνιστά μεγάλο πλήγμα, καθώς η παραγωγή σπόρου πατάτας στην Ελλάδα διασφαλίζει καλή ποιότητα και χαμηλές τιμές σε σύγκριση με τους εισαγόμενους σπόρους, που μπορούν να μην είναι καν πιστοποιημένοι.

Ο γεωπόνος Γιώργος Μαρκόπουλος, από τον  Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας "Η Ένωση", αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είπε στην εφημερίδα "Υπαιθρος-Χώρα". "Είναι αλήθεια ότι η σποροπαραγωγή έχει φθίνουσα πορεία, αλλά στην Αρκαδία, κόντρα στο πνεύμα των καιρών, συνεχίζει να υπάρχει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ όλα τα κέντρα σποροπαραγωγής σταμάτησαν να λειτουργούν στην Αρκαδία το δικό μας κέντρο συνεχίζει να υπάρχει έστω και σε χαμηλές πτήσεις. Η αύξηση των λιπασμάτων και του κόστους καλλιέργειας οδήγησε πολλούς παραγωγούς στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.