Επικαιροτητα

Στην Τρίπολη θα παράγεται το 30% των ογκολογικών φαρμάκων της Ευρώπης!

Ξεκινά σύντομα τη λειτουργία του το παραγωγικό campus τελικών φαρμακευτικών προϊόντων και α’ υλών της DEMO.

Στον δρόμο για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία των επιπτώσεων του καρκίνου βρίσκεται πλέον η ανθρωπότητα. Με όλο και πιο στοχευμένες φαρμακευτικές προσεγγίσεις, πολλές μορφές της νόσου είναι σήμερα ιάσιμες, ενώ παρασκευάζονται φάρμακα που μπορούν να βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η χώρα μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, καθώς στην Τρίπολη σύντομα θα παράγεται το 30% των ογκολογικών φαρμάκων για ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για την παραγωγή φαρμάκων που θα γίνεται στο εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας DEMO, το οποίο μάλιστα έχει ενταχθεί στο πολυδιάστατο επενδυτικό πλάνο ύψους €356 εκατ. ευρώ της εταιρείας για το 2021-2027. 

Υπό αυτό το πρίσμα, με την ολοκλήρωση του πλάνου, μέσα από την παραγωγή θα καλύπτεται το 30% των αναγκών της ΕΕ σε πενικιλινούχα φάρμακα και το 37% σε ογκολογικά φάρμακα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.