Επικαιροτητα

1η ΤΟ.Μ.Υ. Τρίπολης: Δράσεις αγωγής υγείας σε παιδικούς σταθμούς και Κ.Δ.ΑΠ. (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Δόθηκαν οδηγίες σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σχετικά με τους κανόνες ατομικής υγιεινής όπως πλύσιμο χεριών, στοματική υγιεινή.

Η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης (ΤΟ.Μ.Υ), πραγματοποίησε στις 12,13,14 και 15 Φεβρουαρίου 2024, δράσεις αγωγής υγείας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τρίπολης, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών παιδικών σταθμών στην Αλέα και στο Λεβίδι, με θέμα «Ατομική υγιεινή» με στόχο να δοθούν οδηγίες σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σχετικά με τους κανόνες ατομικής υγιεινής όπως πλύσιμο χεριών, στοματική υγιεινή και να γίνει επισήμανση της σημασίας της ατομικής καθαριότητας .

Επίσης πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης στα δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) του Δήμου Τρίπολης με θέματα «Η αξία της τρίτης ηλικίας» και «Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο».

Σκοπός του θέματος «Η αξία της τρίτης ηλικίας»,  είναι να κατανοήσουν τα παιδιά της σχολικής ηλικίας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τρίτης ηλικίας, τους τρόπους συμπεριφοράς των ηλικιωμένων και τη σημασία που οι ηλικιωμένοι διαδραματίζουν στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσω των οικογενειών τους. Επίσης, θα πρέπει τα παιδιά να μάθουν τους τρόπους παροχής βοήθειας στην καθημερινότητα των ατόμων της τρίτης ηλικίας και να αφομοιώσουν τα μηνύματα που περνούν οι ηλικιωμένοι στα παιδιά με τον δικό τους τρόπο.

Για το θέμα σχετικά με τις «Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο», ο σκοπός είναι να μάθουν τα παιδιά να κυκλοφορούν ως πεζοί, με το αυτοκίνητο, το ποδήλατο ή τη μοτοσυκλέτα, καθώς και να γνωρίζουν τη σημασία των σημάτων κυκλοφορίας και τα σήματα του τροχονόμου.

Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση τον Δήμο Τρίπολης και το Τμήμα Παιδείας και Δια βίου Μάθησης και Αθλητισμού και όλο το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών και το προσωπικό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Τρίπολης για την άψογη συνεργασία.

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.