Επικαιροτητα

"Σώστε το Βυζίκι!"

Φωτογραφία: Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βυζικίου (Facebook)

Παρέμβαση του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βυζικίου για τα προβλήματα του χωριού

Σημαντική του πρωτοβουλία-παρέμβαση που είχε αναλάβει και το 2019 επανάφερε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος, κάνοντας έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για συστράτευση με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χωριού μας που χρονίζουν άλυτα.

Ο Σύλλογος απέστειλε στις 10-2-24 σχετικό έγγραφο προς τους:

  • Πρόεδρο της Κοινότητας Βυζικίου
  • Αντιδήμαρχο Τροπαίων
  • Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας
  • Δήμαρχο Γορτυνίας, Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας
  • Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Βυζικίου
  • Ένωση Βυζικιωτών

και αναμένει την ανταπόκρισή τους.

Στο έγγραφο τονίζονται, μεταξύ άλλων: «Ο Σύλλογος (…) διαπιστώνει ότι τις τελευταίες δεκαετίες, εκτός από τη διαρκή μείωση του πληθυσμού του χωριού μας, παρουσιάζεται και αδιαφορία και απαξίωση από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή του τόπου. Αγροτικοί δρόμοι και δρόμοι εντός οικισμού σε κακή κατάσταση, καθαριότητα σε δρόμους και πλατείες υποτυπώδης, ανεπαρκής φωτισμός, ελλιπής τοποθέτηση σταθερών καλαθιών σκουπιδιών, ανύπαρκτα έργα ανάπλασης εντός οικισμού, ακατάλληλοι χώροι άθλησης, ακατάλληλη παιδική χαρά κ.α., καταστάσεις δηλαδή που δεν αρμόζουν σε επίσημα ανακηρυγμένο Παραδοσιακό Οικισμό, όπως το Βυζίκι.

Εμείς όμως πιστεύουμε ότι είναι εφικτό να αλλάξουν με τη δική μας δύναμη και ο Σύλλογός μας και τα μέλη μας κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αποφασίσαμε μέσα σε αυτές τις λίγες γραμμές να ζητήσουμε τη συμβολή της Κοινότητας, του Δήμου, της Περιφέρειας, αλλά και όλων των εμπλεκομένων, που είναι όχι μόνο επιθυμητή, αλλά και απαραίτητη.

Στηριζόμενοι στη δική μας θέληση και στη διαρκή προσπάθειά μας για βελτίωση της εικόνας του χωριού μας, θεωρούμε ότι πρέπει κι εσείς να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν, όπως άλλωστε έχετε και δυνατότητα και υποχρέωση. Ως Διοικητικό Συμβούλιο, ζητούμε άμεση συνάντηση με την Κοινότητα, τον Δήμο και την Περιφέρεια, καθώς και με όποιον άλλον φορέα είναι απαραίτητο, έτσι ώστε να υπάρξουν κάποια θετικά αποτελέσματα.

Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να αναδείξουμε το Βυζίκι ως πρότυπο χωριού στην περιοχή γιατί και μπορούμε και το αξίζει.» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.