Επικαιροτητα

Σ. Ζαχαράκη από Τρίπολη: ΟΠΕΚΑ, ο πιο σημαντικός βραχίονας του υπουργείου (pics-vd)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας εγκαινίασε το νέο κτίριο, στο κέντρο της πόλης, το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου 2024.

Η τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, του Οργανισμού των Προνοιακών Επιδομάτων και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε σήμερα (19/02) στην Τρίπολη.

Η νέα κτιριακή δομή της Περιφερειακής αυτής υπηρεσίας, βρίσκεται στην πλατεία Βαλτετσίου και εγκαινιάστηκε από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και με την παρουσία, μεταξύ άλλων, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, του βουλευτή Αρκαδίας, Κώστα Βλάση, του δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Μανδρώνη, του επίσης Αντιπεριφεριάρχη κ. Λαμπρόπουλου, δημάρχων της Αρκαδίας,  καθώς επίσης του γενικού γραμματέα του υπουργείου και του διοικητή του ΟΠΕΚΑ.

Στις δηλώσεις της η κα. Ζαχαράκη αναφέρθηκε εκτενώς σ' όλα τα προγράμματα που "τρέχει" το υπουργείο μέσω του ΟΠΕΚΑ με προϋπολογισμό ύψους 3,5 δισ. ευρώ, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στο σχέδιο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη δημιουργία στην Τρίπολη, Κέντρου Πρόνοιας μια και η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μόνη περιφέρεια σ' όλη τη χώρα που δεν έχει τέτοιο κέντρο.

 

Ο κ. Πτωχός από την πλευρά του τόνισε χαρακτηριστικά ότι "ανάπτυξη χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη, χωρίς κοινωνική συνοχή δεν είναι δίκαιη".

 

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης αναφέρθηκε στη συνεργασία της δημοτικής Αρχής με τον ΟΠΕΚΑ. 

 

Δείτε όσα δήλωσε ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ κ. Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης:

 

Δείτε όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Πρόδρομος Πύρρος:

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.