Επικαιροτητα

Πτωχός: "Ο αγροτικός τομέας είναι η βασική πηγή πλούτου για την Πελοπόννησο"

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη της Πελοποννήσου στην αποψινή συζήτηση για τον πρωτογενή τομέα

Ο κ. Πτωχός, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως οι αγρότες έχουν απολύτως λογικά αιτήματα- όπως η μείωση του ενεργειακού τους κόστους και οι ελληνοποιήσεις προϊόντων-, και προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια θα συνεργαστεί με αυτούς, προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

Επιπρόσθετα, τόνισε πως θα δοθεί έμφαση στην "απλούστευση" οδηγών σε σχέση με χρηματοδοτικά έργαλεία που θα τεθούν στη διάθεση όσων ασχολούνται ή θέλουν ν' ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, όπως και στον τομέα της κατάρτισης.

"Υπάρχουν πολύ πιο απλές διαδικασίες, στην οποία θα ήθελα την ευαισθησία όλων, τον χρόνο που πρέπει", επισήμανε ο κ. Πτωχός, αναφερόμενος ειδικά στη δακοκτονία. 

"Δεν είμαι υπέρμαχος των μπλόκων, είμαι υπέρ του διαλόγου", ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης της Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως οι αγρότες θα πρέπει να στηριχθούν.

 Τατούλης: Η Περιφέρεια πρέπει να διεκδικήσει περισσότερα

Νωρίτερα, Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επισήμανε πως ο εισηγητής της πλειοψηφίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε, βρίσκεται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

"Οι αγρότες δεν είναι επαίτες", είπε ο κ. Τατούλης, λέγοντας πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή πλεύσης ως προς την πολιτική που ασκείται στον πρωτογενή τομέα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη "διεκδικητικότητα" που θα πρέπει να επιδείξει η Περιφέρεια, ως προς την αποκόμιση περισσοτέρων πόρων για τον αγροτικό τομέα.

Ο κ. Τατούλης υποστήριξε πως οι αλλαγές στην Κ.Α.Π. είναι "εθνική υπόθεση", κατηγορώντας την κυβέρνηση πως, παρά τ' αντιθέτως υποστηριζόμενα, δεν πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ο κ. Τατούλης έθεσε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν έργα υποδομών, άρρηκτα συνδεδεμένων με τον πρωτογενή τομέα, που, όπως είπε, δεν προχωρούν καθόλου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.